Главная » 2017 » Сентябрь » 14 » В Одесі відбудеться 14-та Конференція країн Чорного моря з питань пошуку та рятування
18:32
В Одесі відбудеться 14-та Конференція країн Чорного моря з питань пошуку та рятування

20-21 вересня в Одесі пройде 14-й Конференція країн Чорного моря з питань пошуку та рятування.

Конференція проходитиме у відповідності до положень Угоди про співробітництво причорноморських держав з пошуку та рятування на Чорному морі 1998 року на базі казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба».

Українську делегацію очолюватиме заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань. Участь України у роботі Конференції сприятиме подальшій інтенсифікації співробітництва з причорноморськими державами, обміну інформацією та передовим досвідом для встановлення ефективної оперативної координації служб пошуку та рятування у чорноморському регіоні.

Під час роботи Конференції учасники представлять звіти країн щодо пошуково-рятувальних засобів та можливостей, статистики пошуково-рятувальних операцій та помилкових сповіщень. Крім того, буде обговорений, комплекс питань, пов’язаних із офшорними операціями з пошуку і рятування в Чорному морі, взаємодією між службами SAR та пасажирськими суднами, станом функціонування інформаційного веб-порталу чорноморських морських рятувально-координаційних центрів, навчанням координаторів з проведення операцій в чорноморському регіоні, тощо.

Окрему увагу делегатів буде зосереджено на актуальних регіональних аспектах сьогодення, включаючи питання розмежування пошуково-рятувальних районів в чорноморському регіоні та обміну АІС даними про рух суден у чорноморському регіоні, а також проведення підводних рятувальних операцій.

Порядком денним Конференції передбачена демонстрація флотського сегменту казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» та Державного морського рятувально-координаційного центру (ДМРКЦ).

За підсумками роботи буде схвалено Підсумкову доповідь Конференції.

Як відомо, Україна є стороною Міжнародної конвенції з пошуку і рятування на морі 1979 року (SAR-79) та Угоди про співробітництво причорноморських держав з пошуку та рятування на Чорному морі 1998 року.

Згідно зі статтею 9 цієї Угоди, передбачено проведення щорічних зустрічей представників компетентних організацій договірних сторін з метою розвитку взаємовигідногоспівробітництва причорноморських держав, обміну інформацією і досвідом. Так, у 2016 році місцем проведення тринадцятої Конференції Чорного моря з пошуку та рятування було м. Констанца (Румунія).

Відповідно до принципу ротації, цьогорічна, 14-та конференція країн Чорного моря з пошуку та рятування проходитиме в м. Одесі (Україна) з 20 по 21 вересня 2017 р. Організацію та проведення Конференції забезпечує казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба».

Місце проведення заходу: житловий масив «Совіньон», пров. Південносанаторний, 5, готель «Гранд Марін».

Початок роботи Конференції 20.09.2017 о 09.30 ранку (початок реєстрації з 09.00).

Прес-служба КП «МПРС»

Категория: КОНФЕРЕНЦИИ | Просмотров: 881 | Добавил: admins_1 | Теги: #пошук#рятування#Чорне море#SAR# | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]