Главная » 2018 » Октябрь » 4 » Білоруські компанії розглядають українські порти як альтернативу балтійським для експорту своєї продукції
11:04
Білоруські компанії розглядають українські порти як альтернативу балтійським для експорту своєї продукції

Такі попередні підсумки участі Адміністрації морських портів України і ряда портових операторів в міжнародному транспортно-логістичному форумі "Білоруський транспортний тиждень» та виставці «Транспорт та логістика», які проходять з 2 по 4 жовтня в Мінську.

В рамках ділової програми в столиці Республіки Білорусь представники АМПУ провели ряд зустрічей та переговорів з провідними білоруськими компаніями, такими як «Белкалій», «Білоруська залізниця», «Білоруська металургійна компанія», «Білоруська нафтова компанія». Керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс презентував віце-прем'єр міністру та міністру транспорту й комунікацій Республіки Білорусь, а також іншим учасникам форуму перспективи співпраці з українськими морськими портами, а також можливості розвитку перевезень внутрішніми водними шляхами України та Білорусії з використанням водного шляху Е40 від Балтійського до Чорного моря.

«Наші білоруські партнери зацікавлені в наявності вигідної альтернативи балтійським портам для експорту своєї продукції. Нам вдалося донести до них потенційні переваги співпраці з українськими портами. Як наслідок, зараз вони вважають маршрути через Україну перспективними», - зазначив за підсумками двосторонніх зустрічей в Мінську Райвіс Вецкаганс. Він також додав, що потужності українських портів дозволяють вже зараз приймати і перевалювати білоруськівантажі в більших обсягах.

Логістика між Білоруссю та Україною може вибудовуватися з використанням можливостей «Укрзалізниці». Тим більше що білоруська сторона має позитивний досвід отримання й відправки вантажів з використання українських контейнерних поїздів «Зубр» та Вікінг. Також є ще один перспективний транспортний напрямок - це розвиток внутрішніх водних шляхів.

«Ми обговорили основні напрямки робіт для забезпечення судноплавства по Прип'яті та Дніпру. Реалізація таких проектів можлива, за умови узгодження синхронності дій з обох боків, а також наявності гарантій вантажопотоку від вантажовласників та вантажовідправників», - упевнений керівник АМПУ.

Найближчим часом планується провести зустріч на міждержавному рівні для обговорення взаємодії у галузі спільного розвитку транспортної інфраструктури та підвищення вантажообігу між Україною та Республікою Білорусь.

Джерело: прес-служба АМПУ

Категория: КОРПОРАТИВНЫЕ НОВОСТИ | Просмотров: 307 | Добавил: admins_1 | Теги: #Райвис Вецкаганс#АМПУ# | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]