Главная » 2018 » Октябрь » 1 » На міжнародній конференції TRANS EXPO ODESSA 2018 одеські залізничники розглянули питання взаємодії з портами
22:01
На міжнародній конференції TRANS EXPO ODESSA 2018 одеські залізничники розглянули питання взаємодії з портами

Майбутнє України в системі міжнародних транспортних коридорів обговорили вчора в ході панельної дискусії в рамках 21-ї міжнародної конференції з транспорту та логістики «Розвиток транспортної системи України: виклики та перспективи», яка відбулась в рамках міжнародного Чорноморського транспортного форуму TRANS EXPO ODESSA 2018.

Регіональну філію «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» у дискусії представив начальник Дирекції залізничних перевезень з організації взаємодії портів та припортових станцій» Андрій Киман, який під час обговорення шляхів збільшення пропускної та переробної спроможності портів та припортових станцій доповів стан організації курсування контейнерних поїздів в умовах інтермодальних перевезень на регіональній філії.

За його словами, регіональна філія «Одеська залізниця» постійно проводить роботу з удосконалення, модернізації та підвищення якості транспортних послуг з метою збільшення обсягів перевезень залізничним транспортом. Проте через докорінну зміну напрямку роботи портів з імпорту на експорт, на сьогодні існує диспропорція між переробною спроможністю припортових станцій, пропускною здатністю ділянок на підходах до портів та переробною спроможністю стивідорних компаній. З метою вирішення нагального питання в складі регіональної філії «Одеська залізниця» було створено Дирекцію залізничних перевезень з організації взаємодії портів і припортових станцій, яка має забезпечити ефективну взаємодію залізничного та водного транспорту, вирішувати задачі по удосконаленню перевізного процесу та інш.

Окрім цього, він зазначив, що регіональна філія на сьогоднішній день займає ключову позицію по обробці контейнерного вантажопотоку, і в останні роки обсяги його тільки збільшуються. Так, на даний момент з припортових станцій регіональної філії «Одеська залізниця», призначенням на станції України відправляється 8 контейнерних поїздів. Тільки за перше півріччя 2018 року через морські порти України у складі контейнерних поїздів залізницею перевезено близько 25% від загального обсягу контейнерів, що більше на 60% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також зі станцій Одеської магістралі курсують контейнерні поїзди до Білорусі і країн Прибалтики. Крім цього, існує великий попит на транзитні контейнерні потоки через українські порти до країн Скандинавії та розвитку інших залізничних напрямків всередину Європи.

Організований РІА «МедіаКомпас Україна» форум об'єднав в собі не тільки конференцію, а й 21-ту міжнародну виставку з транспорту і логістики «ТрансУкраїна 2018», серед учасників якої від ПАТ «Укрзалізниця» було представлено філіал Центр транспортного Сервісу «Ліски». Загалом у форумі прийняло участь більше ніж 100 ведучих компаній та спеціалізованих підприємств з України, Білорусі, Азербайджану, Грузії, Латвії, Греції, Туреччини, Іспанії, Бельгії, Франції, Італії, Австрії, Німеччини, Китаю та інших країн.

Прес-центр регіональноїфілії «Одеськазалізниця» ПАТ УЗ

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 297 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]