Главная » 2018 » Октябрь » 8 » На зустрічі з трудовим колективом ДП «Морський торговельний порт «Южний» обговорили концесію держстивідора та плани щодо днопоглиблення аква
10:39
На зустрічі з трудовим колективом ДП «Морський торговельний порт «Южний» обговорили концесію держстивідора та плани щодо днопоглиблення аква

У четвер, 04.10.2018 р, у ДП «Морський торговельний порт «Южний» відбулася зустріч представників Міністерства інфраструктури України, Адміністрації морських портів України та Офісу підтримки реформ з трудовим колективом державної стивідорної компанії. Обговорювали питання підготовки держпідприємства до концесії, а також проекти днопоглиблення підхідного каналу до причалів держпідприємства до 20-21 м та доцільність поглиблення до 19 м внутрішнього каналу до приватних терміналів групи компаній ТІС за кошти АМПУ.

Перш за все були розглянуті питання, пов'язані з реалізацією днопоглиблювальних робіт в рамках підписаного між АМПУ та групою компаній «ТІС» меморандуму, що зараз гостро турбують колектив ДП з огляду на можливість переходу вантажів до приватного оператора. Керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс зазначив, що головним завданням Адміністрації морських портів України є розвиток портової інфраструктури та забезпечення рівних можливостей для розвитку як державних, так і приватних стивідорних компаній. Сторони домовилися провести аналіз вантажопотоків в акваторії порту «Южний», діючих тарифів та ставок портових зборів з метою забезпечення рівних та конкурентних умов для усіх стивідорів, що працюють в порту. Зокрема й для держпідприємства, як невід'ємноїта важливої складової комплексного розвитку акваторії.

Керівник Департаменту реформування й функціонування морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України Олександр Басюк і головний менеджер проекту «Реформа морської галузі» Офісу підтримки реформ при міністерстві Анатолій Тіменко розповіли про хід підготовки пре-ТЕО проекту концесії державної стивідорної компанії «Морський торговельний порт«Южний» та відповіли на частину питань трудового колективу ДП.

За словами представників міністерства, найближчим часом почнеться детальне обговорення проекту концесії в рамках розробки його техніко-економічного обґрунтування. При цьому, рішення про доцільність концесії майна держстивідора буде прийматися тільки в разі, якщо запропоновані міжнародними експертами сценарії будуть свідчити про те, що проект економічно вигідний для держави, сприяє розвитку держпідприємства і забезпечує дотримання соціальних гарантій для трудового колективу.

«Ми розуміємо стурбованість трудового колективу у зв'язку з обговоренням можливості передачі його в концесію, подальшого майбутнього підприємства та збереження робочих місць. Для того, щоб процес роботи над проектом концесії був максимально прозорим, представники керівництвата профспілки порту включені і в обов'язковому порядку будуть брати участь у засіданнях робочої групи з підготовки ТЕО. Ваша активна позиція дозволить максимально врахувати інтереси працівників підприємства при аналізі ефективності проекту концесії. Необхідно налагодити постійний діалог і надавати людям інформацію з перших рук», - впевнений Райвіс Вецкаганс.

Також він додав, що механізм концесії держстивідоріву портах буде детально відпрацьований в рамках реалізації пілотних проектів у «Ольвії» та «Херсоні», зокремащо стосується соціальних гарантій. Так, відповідно до вже затвердженого та представленого потенційним інвесторам ТЕО пілотних проектів концесіонер бере на себе зобов'язання не допускати примусового скорочення чисельності працівників протягом 5 років. Протягом такого ж періоду норми колективного договору не можуть бути погіршені.

Підсумком зустрічі також стали рішення підтримувати активний діалог між Міністерством інфраструктури, профспілками та трудовим колективом з підготовки проекту державно-приватного партнерства в ДП МТП «Южний». Ініціювати реалізацію проектів розвитку залізничної гілки Чорноморська-Берегова, розробки проекту реконструкції причалів держстивідора на підставі, запропонованої ДП МТП «Южний» технології.

Джерело: прес-служба АМПУ

Просмотров: 273 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]