Главная » 2018 » Апрель » 23 » Україна – прибережна держава
10:38
Україна – прибережна держава

Відповідно до Конвенції ООН з морського права 1982 року, Міжнародної конвенції про пошук і рятування на морі 1979 року та Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року Україна має, серед іншого, виконувати такі функції прибережної держави:

- здійснення ефективного пошуку та рятування у зоні морського пошуково-рятувального району України;

- забезпечення функціонування українського сегмента Глобальної морської системи зв'язку у разі лиха та для забезпечення безпеки ;

- забезпечення функціонування системи дальньої ідентифікації та контролю місцезнаходження суден, українських суден тощо, в усьому Світовому океані.

З метою виконання зазначених функцій та зобов’язань держави утворено казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба».

В структурі ІМО зазначені питання віднесено до компетенції Комітету з безпеки на морі та Підкомітету з навігації, радіозв'язку, пошуку та рятування.

Зазначений Підкомітет було утворено у 2014 році на базі Підкомітету з безпеки судноплавства та Підкомітету з радіозв’язку, пошуку та рятування.

До основних завдань Підкомітету з навігації, радіозв'язку, пошуку та рятування ІМО належать аналіз та схвалення систем суднових повідомлень, розробка вимог та стандартів до навігаційного та комунікаційного обладнання, а також розвиток е-навігації (автоматизованих навігаційних систем) та узгодження процедур авіаційного та морського пошуку та рятування тощо. До складу згаданого підкомітету входять:

- Спільна ІМО/ІКАО робоча група з питань гармонізації авіаційного та морського пошуку та рятування;

- Спільна ІМО/МСЕ експертна група з питань морського радіозв’язку.

У свою чергу представники Морської пошуково-рятувальної служби беруть активну участь у роботі Комітету з безпеки на морі та Підкомітету з навігації, радіозв'язку, пошуку та рятування, інших керівних та робочих органів ІМО. Ця робота, непроста в умовах окупації країною-агресором частини територіальних вод і узбережжя України в Чорному і Азовському морях, безперечно сприятиме успішному проходженню Україною аудиту ІМО в 2018 році.

Прес-служба КП «МПРС»

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 282 | Добавил: admins_1 | Теги: #МПРС#пошук#Конвенція#морська держа | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]