Главная » 2018 » Июнь » 5 » Україна закриває на літо прибережні води Азовського моря від Бердянська до Новоазовська
10:31
Україна закриває на літо прибережні води Азовського моря від Бердянська до Новоазовська

За повідомленням керівника проекту «Майдан закордонних справ» і головного редактору сайту BlacksSea News Андрія Клименко на своїй сторінці у Facebook, українські військові закриють деякі прибережні райони Азовського моря з 1 червня по 1 вересня 2018 року в зв’язку з проведенням навчальних стрільб із застосуванням ракетних комплексів і артилерії.

«ВМС України оприлюднили попередження про закриття районів Азовського моря з 1 червня 2018 року до 1 вересня 2018 роки (№178,179 ЗРС і АС ВМСУ Білосарайський затоку, №180 Таганрозька затока). ЗРС і АС – зенітно-ракетні стрільби і артилерійські стрільби », – написав Клименко у понеділок, 4 червня.

Клименко оприлюднив карту, на якій вказані закриті райони Азовського моря. Це території на схід від Маріуполя, біля Широкино і Седово. Крім того, буде закритий район у Мелекіно і Білосарайської коси, а також на схід від Бердянська.

Ймовірно, такі діії є попереджувальною відповіддю на дії Росій в Азовському морі. З 18 по 23 травня Росія закривала частину Азовського моря нібито через бойових стрільб. Тоді мова йшла про закриття судноплавства на території близько двох 2 тис. км кв. , причому, в деяких районах відстань до українського узбережжя склало не більше 10 миль, що є грубим порушенням Конвенції ООН з морського права. Майже щодня з’являються повідомлення про затримання ФСБ Росії в міжнародних водах цивільних суден, що прямують або повертаються з портів Бердянська та Маріуполя, нібито з метою безпеки Кримського мосту.

Раніше розвідка штабу антитерористичної операції (АТО) попереджала про активізацію діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ і Чорноморського флоту Військово-морського флоту РФ в акваторії Азовського моря та перекидання на Азов бойових суден зі складу Каспійської флотілії.

Источник: http://www.utcom.info/ukraina-zakryvaie-na-lito-pryberezhni-vody-azovskoho-moria-vid-berdianska-do-novoazovska/

Категория: СУДОХОДСТВО | Просмотров: 337 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]