Главная » 2009 » Март » 28 » Морські адміністрації існують у всіх країнах, котрі мають вихід в море.
19:49
Морські адміністрації існують у всіх країнах, котрі мають вихід в море.
«Морські адміністрації існують у всіх країнах, котрі мають вихід в море. Фактично, єдиним винятком до 5 березня 2009 року була Україна», – сказав в інтерв’ю журналістам ТРК «Ера» заступник Міністра транспорту і зв’язку Володимир Работньов. Функції морської адміністрації прописані у міжнародних конвенціях, в яких бере участь Україна, проте Державний департамент морського і річкового транспорту по багатьох пунктах не мав необхідних повноважень. Заступник Міністра зауважив, що кількість працівників департаменту складала лише 60 чоловік, що недостатньо для морської адміністрації такої потужної морської держави як Україна.
Передбачається, що в складі Державної адміністрації морського і річкового транспорту необхідні органи або їх підрозділи, котрі існують уже сьогодні, об’єднаються в єдину систему.
Згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року №227 Державна адміністрація морського і річкового транспорту як урядовий орган, що діє у системі Мінтрансзв’язку утворюється на базі Державного департаменту морського і річкового транспорту. Однак департамент є лише сегментом адміністрації, адже всі інші частини морської адміністрації до сьогоднішнього часу створювались постановами Кабінету Міністрів і наказами Мінтрансзв’язку та існували у вигляді державних підприємств. «Парадоксально, але досі Держфлотінспекція України, котра контролює рівень безпеки судноплавства від Карпатських річок до Чорного та Азовських морів змушена була заробляти на себе самотужки», – зазначив Володимир Работньов.
Згідно із Положенням про Державну адміністрацію морського та річкового транспорту новоутворений орган влади здійснюватиме державний нагляд у сфері торговельного мореплавства, лоцманські проведення і регулювання руху суден, забезпечення проведення аварійно-рятувальних робіт, контроль за діяльністю підприємств, установ та організацій, що провадять діяльність у галузі морського і річкового транспорту та інше. «Положення про Державну адміністрацію морського та річкового транспорту проходило затвердження у Міністерстві юстиції, Міністерстві фінансів та інших відомствах півроку, тому на сьогодні ми маємо ідеально прописаний документ», – підкреслив заступник Міністра Володимир Работньов.

Джерело: МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ`ЯЗКУ УКРАЇНИ, ПРЕС-СЛУЖБА

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 640 | Добавил: admins | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]