Главная » 2009 » Апрель » 27 » Антитерористичні навчання
22:00
Антитерористичні навчання
На території Херсонського МТП завершився другий етап командно-штабного навчання з територіальної оборони, що протягом двох днів тривали в Херсонській області.

До відпрацювання питань, пов’язаних з антитерористичною діяльністю, а також проведенням аварійно-рятувальних робіт були залучені підрозділи від Сухопутних військ Збройних Сил, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби.
За спільними діями представників силових структур під час виконання завдань з територіальної оборони спостерігали командувач військ Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Петро Литвин та голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков.
Практична фаза навчання розпочалася на аеродромі військової частини Сухопутних військ, де силами підрозділів Збройних Сил України, Внутрішніх військ МВС України та особового складу спецпідрозділів УМВС у Херсонській області було здійснено підсилення стратегічного об’єкту, ліквідацію на ньому пожежі, а також блокування та знищення умовного супротивника, недопущення захоплення вертольоту.
Продовжилися практичні дії у Херсонському морському торговельному порту, де військовослужбовці Внутрішніх військ МВС України, Державної прикордонної служби України, особовий склад спецпідрозділів УМВС у Херсонській області спільно з рятувальними підрозділами МНС та медицини катастроф здійснили підсилення стратегічного об’єкту, а також блокування, знищення диверсійних груп та ліквідацію наслідків диверсії і недопущення виходу умовного супротивника.
Підбиваючи підсумки другого дня навчання, командувач військ Південного оперативного командування генерал-лейтенант Петро Литвин відзначив високий рівень виучки, злагодженості та дієвої взаємодії співробітників та військовослужбовців різних силових структур під загальним керівництвом начальника зони територіальної оборони – голови Херсонської обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова.
– Основним чинником, який надає можливість оперативно реагувати та вирішувати раптово виникаючі завдання, є підтримання тісної взаємодії між цивільними органами управління та силовими структурами. Тільки завдяки організованій та оперативній роботі ми зможемо протидіяти наслідкам надзвичайних ситуацій, виконати завдання з територіальної оборони у різних регіонах нашої держави, – зазначив керівник навчання генерал-лейтенант Петро Литвин.
На завершення активної фази навчання командувач військ Південного оперативного командування генерал-лейтенант Петро Литвин вручив кращим військовослужбовцям, правоохоронцям, прикордонникам та рятівникам почесні відзнаки та цінні подарунки. Серед нагороджених – і начальник Херсонського МТП Андрій Єгоров, йому вручено вiдзнаку «За особисті заслуги».

Автор: Мирон БУБА.

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 512 | Добавил: admins | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]