Главная » 2009 » Август » 31 » 30 мільйонів гривень щомісяця за жадібність та амбіції.
11:44
30 мільйонів гривень щомісяця за жадібність та амбіції.
27 серпня. Київ. Жадібність та амбіції керівництва порту «Южний» вже до кінця року коштуватимуть Україні 30 мільйонів гривень щомісяця. Про це заявили учасники прес-конференції в інформагентстві «ІНТЕРФАКС-Україна» у четвер 27 серпня.
За словами директора контейнерного терміналу ТОВ «ТІС» Андрія Кузьменка, компанія «ТІС» збудувала найсучасніший контейнерний термінал, аналогів якому немає в усьому чорноморському регіоні. Після пуску він зможе приймати найбільші контейнеровози світу, які тільки здатні пройти через протоку Босфор, а це суттєво збільшить вантажопотік через Україну та виведе її у лідери в галузі морських перевезень Чорного моря. Лише митні виплати сягнуть 60 мільйонів гривень, а робота терміналу щомісяця даватиме в держбюджет на першому етапі 15, а згодом 30 мільйонів гривень податків. Але відкриття терміналу системно та методично блокується керівником порту «Южний».
«Цілеспрямований саботаж запуску контейнерного терміналу керівництво порту реалізує через неправомірні та протизаконні рішення, демонстративно перевищуючи свої службові обов’язки. Попри те, що ми надали порту весь необхідний ним пакет документів для того, щоб причал №21 внесли в Обов’язкові постанови по порту, начальник МТП «Южний» ігнорує свої обов`язки з реєстрацію новозведеного об’єкту. Намагання задовольнити власні комерційні інтереси, які аж ніяк не збігаються з інтересами державними, є головною причиною яка мотивує начальника порту шантажувати нас сплатою астрономічних штрафів за простій суден на рейді. Ці інтереси вже коштували нам близько 200 тис. євро, коли на рейді порту протиправно було затримано англійське судно Scan Oceanic, з обладнанням для вугільного терміналу. Наразі ми очікуємо прибуття китайського суперваговоза «Zhen Hua 11» на борту якого унікальне контейнерне обладнання не лише для ТІСу, а й для всієї української морської галузі. Утім, начальник «Южного» Юрій Крук вже виніс цьому вантажу свій власний вирок» - заявив на прес-конференції Андрій Кузьменко.
За його словами, на борту «Zhen Hua 11» всесвітньовідомої китайської компанії «ZPMC» знаходиться 3 причальних та 10 тилових складських крани, загальною вартість 26 млн. євро. Стріли кранів завдовжки 55 метрів дозволять розвантажувати контейнеровози у ширині до 20 контейнерів. Це більші можливості, аніж у румунського порту «Констанца». Однак, така перспектива для України легко може стати маревом через приватні бажання лише одного держчиновника.
За словами головного інженера ТОВ «ТІС» Віталія Котвицького, судно «Zhen Hua 11» цілеспрямовано прямує до причалу № 21, адже саме тут має працювати ця техніка. Більш того, жоден інший причал в Україні не зможе прийняти габаритне обладнання.
«По–перше, три крани вагою 1300 тон кожен зможе прийняти лише причал компанії ТІС, який спеціально для цього проектувався і будувався. По-друге, на борту китайського судна не просто вантаж, це обладнання, встановлення якого, поставить крапку в проекті на 100 мільйонів євро та виведе Україну в лідери на Чорному морі», - резюмував В. Котвицький.
Крім того, за його словами на борту корабля ціла команда іноземних фахівців, які встановлюватимуть обладання. Ці люди можуть бути фактично арештовані на підходах до порту «Южний» за забаганкою його начальника.
Також Котвицький заявив, що оскільки крани будуть у першу чергу використані для експорту зерна, завдяки додатковим інвестиціям ТІСу, примхи начальника порту ставлять під пряму загрозу не лише найбільший в Україні контейнерний проект, але й експорт збіжжя, що є над приоритетним завданням для уряду.
Керівництво компанії ТІС ставить руба питання перед вищими державними органами влади – що важливіше для країни – проект вартістю 100 мільйонів доларів, 500 нових робочих місць та додаткові податкові надходження, чи приватні інтереси одного тимчасового бюрократу, який використовує величезне державне підприємство як своє власне помістя, а до інвесторів ставиться як до кріпаків?
Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 670 | Добавил: admins | Теги: саботаж, ТИС, Юрий Крук, порт Южный | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]