Главная » 2016 » Ноябрь » 24 » Адміністрація морського порту «Южний» оголосила тендерні закупівлі на днопоглиблювальні роботи
12:07
Адміністрація морського порту «Южний» оголосила тендерні закупівлі на днопоглиблювальні роботи

Адміністрація морського порту «Южний» оголосила тендерні закупівлі із проведення днопоглиблювальних робіт. Всі закупівлі будуть проведені в системі закупівель Prozorro.

Закупівля із будівництва першого пускового комплексу першої черги об’єкту«Реконструкція водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій біля причалів з урахуванням перспективного вантажообігу морського порту «Южний» передбачає досягнення глибин в 16 метрів на водних підходах та в акваторіях причалів №№ 23-25. Днопоглиблення реалізується в рамках угоди зі створення нового зернового терміналу між ДП «АМПУ» та «М.В. Карго», підписаної  в березні 2016 року.

Техніко-економічне обґрунтування проекту схвалено Розпорядженням Кабінету міністрів України від 8 вересня 2016 р. № 657-р. В ході робіт планується вилучити 4,4 млнм.куб. ґрунтів.Очікувана вартість робіт складає 1 млрд 435 млн гривен.

Друга закупівля із будівництва об`єкту «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського порту «Южний» оголошена повторно через відміну попереднього тендеру Антимонопольним комітетом України.

Після завершення робіт на внутрішньому та підхідному каналах порту будуть досягнуті глибини в 21 метр, в операційній акваторії причалів №5,6 державного підприємства «МТП «Южний» будуть досягнуті глибини в 19 метрів.Відкоригований проект об’єкту схвалено Розпорядженням Кабінету міністрів України від 14 вересня 2016 р. № 674-р.В ході робіт планується вилучити 3,4 млн м.куб. ґрунтів.Очікувана вартість робіт складає  близько 1 млрд гривен.

Окрім того, адміністрація порту оголосила тендер на проведення експлуатаційного днопоглиблення на внутрішній акваторії морського порту «Южний» та внутрішньому підхідному каналі. В ході робіт планується вилучити 550 тис.м.куб. ґрунтів. Очікувана вартість робіт складає 158 млн гривен.

«Ми запрошуємо всі компанії – як іноземні, так і українські - до участі у закупівлях. Вся тендерна документація розміщена на майданчику Prozorro.Завдяки проведенню цих робіт порт «Южний» значно підвищить рівень конкурентоспроможності на внутрішньому і міжнародному ринках портових послуг, портові оператори зможуть залучити нові вантажні потоки і максимізувати прибутки та податки до бюджетів. Окрім того, для досягнення найбільшої прозорості закупівель ми запрошуємо підключитись до моніторингу проектів громадські організації та профільних фахівців», - підкреслив начальник адміністрації порту Максим Широков.

Завдяки реалізації проектів розвитку акваторії порту будуть залучені додаткові інвестиції в розвиток портових потужностей та у будівництво нових портових терміналів. В результаті будуть створені нові робочі місця, збільшені надходження до місцевих бюджетів.

Реалізація затвердженого урядом плану розвитку, зробить порт «Южний» найперспективнішою і найбільшої гаванню Чорного моря. При цьому розрахункові показники максимального обсягу обробки навалочних вантажів в морському порту «Южний» складуть 120 млн. тонн на рік.

Із тендерною документацією можна ознайомитись за посиланнями:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-11-21-000531-a/

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-11-18-000184-a/

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2016-11-23-001155-c/

Прес-служба адміністрації морського порту «Южний»

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 307 | Добавил: admin | Теги: #тендерні#закупівлі#порт#Южний#дноп | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]