Главная » 2017 » Май » 18 » Американська торгова палата в Україні створить новий Комітет інфраструктури
10:00
Американська торгова палата в Україні створить новий Комітет інфраструктури

Інфраструктурні проблеми є одними з найактуальніших сьогодні. Жоден бізнес не може обійтися без доріг, залізниць, або навіть Інтернету. Таким чином, інфраструктура та її об’єкти відіграють вирішальну роль у економічному розвитку країни. Будь-який розвиток торгівлі або комерційної діяльності залежить від розвитку інфраструктури.

Україна не є винятком, адже інфраструктура впливає безпосередньо на промисловість, яка сприяє економічному розвитку країни, отже Комітет інфраструктури Американської торгової палати в Україні виділив найважливіші принципи розвитку української інфраструктури.

Першим кроком до збільшення інфраструктурного потенціалу України є ухвалення фінансових планів державних підприємств та компенсація інвестицій у стратегічні інфраструктурні проекти.

Ухвалення фінансових планів державних підприємств є важливим завданням, адже бізнес потребує своєчасної реалізації інфраструктурних проектів. Прийняття фінансових планів допоможе уникнути неприємних сюрпризів у майбутньому.

Компенсація інвестицій у стратегічні інфраструктурні проекти сприятиме підвищенню конкурентоспроможності морських портів країни. Чіткий порядок інвестиційної компенсації має встановити Кабінет Міністрів України.

За даними опитування 2016 року, 54% членів Американської торгової палати в Україні вважають, що умови залізничних вантажоперевезень значно погіршилися протягом року. Серед пріоритетних напрямків реформування ПАТ «Укрзалізниця» було виділено боротьбу з корупцією, зміну системи залізничних тарифів, розробку нової стратегії розвитку залізничного транспорту, а також формування незалежного органу для регулювання залізничних тарифів.

Американська торгова палата в Україні представила ряд пропозицій, які включають в себе забезпечення прозорого механізму розподілу вагонів з урахуванням сезонних навантажень на залізничний транспорт, а також публічне обговорення планів з реалізації капітальних вкладень. У той же час, ефективний діалог з бізнес-спільнотою має залишатися ключовим інструментом задля вирішення проблем, що наявні у залізничній сфері.

Оскільки розвиток інфраструктури є ключовим напрямом для стійкого зростання економіки, у 2017 році Американська торгова палата в Україні створить новий Комітет інфраструктури, метою якого стане забезпечення ефективної співпраці між бізнесом та органами державного регулювання та вдосконалення регуляторної функції держави і законодавства відповідно європейським стандартам.

Таким чином, інфраструктуру України можливо вдосконалити шляхом конструктивного діалогу між органами влади та бізнес-спільнотою, адже і бізнес, і уряд зацікавлені у підвищенні конкурентоспроможності інфраструктури України.

Источник: http://vcrti.com.ua/haluzi/infrastruktura/amerykanska-torhova-palata-v-ukraini-stvoryt-novyi-komitet-infrastruktury

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 380 | Добавил: admin | Теги: #Американська торгова палата#Коміте | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]