Главная » 2020 » Январь » 31 » Делегація з Азербайджану відвідала морський порт Чорноморськ
10:52
Делегація з Азербайджану відвідала морський порт Чорноморськ

29 січня делегація на чолі з Міністром енергетики Азербайджанської Республіки Пярвізом Шахбазовим та першим заступником Міністра інфраструктури України Дмитром Абрамовичем відвідала виробничу територію мультимодального терміналу (залізнично-поромного комплексу ДП «МТП «Чорноморськ»).

Візит азербайджанської делегації до морського порту Чорноморськ відбувся в рамках 12-го засідання Спільної міжурядової українсько-азербайджанської Комісії з питань економічного співробітництва.

Мета візиту – огляд потенційних інвестиційних проектів Одеського регіону, зокрема – ознайомлення з проектом концесії залізнично-поромного комплексу порту.

Під час робочої зустрічі заступник начальника Чорноморської філії ДП «АМПУ» з операційної діяльності Вячеслав Газун та заступник директора з правових та майнових питань МТПЧ Олексій Маляренко провели для членів делегації коротку презентацію поромного комплексу та ознайомили гостей з найближчими проектами щодо днопоглиблення акваторії та розвитку портової інфраструктури.

Фахівці порту зробили акцент на тому, що залізнично-поромний комплекс Чорноморська є для України унікальним інфраструктурним об’єктом, який має гарні інвестиційні перспективи та потребує подальшого розвитку.

Нагадаємо, що проектним офісом Міністерства інфраструктури України розроблено план заходів з підготовки передачі залізнично-поромного комплексу порту в концесію.

За словами Пярвіза Шахбазова, інфраструктура, що знаходиться в басейні Чорного моря, представляє для азербайджанської сторони певний інтерес.

«Зараз ми вивчаємо можливості потенційного співробітництва та, при взаємовигідних умовах, розглядаємо перспективи інвестування в такі інфраструктурні об’єкти, як поромний комплекс порту», – зазначив Пярвіз Шахбазов.

Учасники зустрічі домовилися щодо проведення у найближчий час робочої зустрічі для більш детального вивчення напрямків майбутнього співробітництва.

Источник: https://maritimebusinessnews.com.ua/

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 247 | Добавил: admins_1 | Теги: #порт Черноморск# | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]