Главная » 2019 » Март » 13 » "Дельта Вилмар" построит новый причал, завод и перевалочные мощности в порту Южный
09:39
"Дельта Вилмар" построит новый причал, завод и перевалочные мощности в порту Южный

Адміністрація морських портів України та ТОВ «Дельта Вілмар СНД» підписали змінидо меморандуму та визначили пріоритетні заходиспрямовані на реалізацію чергового проекту державно-приватного партнерства у порту Южний. Планується, що приватний інвестор збудуєновий причал №37, завод з переробки сої, складськіта перевантажувальні потужності для перевалки наливних і насипних аграрних вантажів. Державне підприємство, в свою чергу, проведе днопоглиблювальні роботи для створення операційної акваторії та підхідного каналу до нового причалу.

«Це вже четвертий проект державно-приватного партнерства у порту Южний. Ми вже маємо гарний досвід співробітництва з приватними інвесторами у такому форматі. У минулому році АМПУ закінчило днопоглиблювальні роботи біля нового причалу компанії MV Cargo у порту Южний. Цього року інвестори планують ввести в експлуатацію і сам термінал. Новий проект з «Дельта Вілмар СНД» дозволить створити у порту 200 нових робочих місць, та збільшити потужностіз переробки сільськогосподарської продукції на 600 тис. тонн на рік», - відзначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Наступним кроком реалізації проекту стане укладення угоди між АМПУ та «Дельта Вілмар СНД», в якому будуть зафіксовані зобов’язання кожної сторони, а також строки завершення робіт по кожному з етапів. Планується загальний обсяг перевалки з урахуванням всіх причалів морського порту «Южний» де буде працювати ТОВ «Дельта Вілмар СНД» має скласти не менше 1,2 млн тонн/рік.

АМПУ має намір розглянути можливість реалізації проекту створення нової операційної акваторії із глибиною 15 метрів в межах акваторії Аджалицького лиману морського порту «Южний», необхідної для повноцінної експлуатації майбутнього причалу № 37, який планує збудувати ТОВ «Дельта Вілмар СНД».

Зі свого боку, генеральний директор компанії-інвестора Євген Садовий зауважив, що важливою особливістю проектів «Дельта Вілмар СНД» у порту Южний є розвиток потужностей з переробки аграрної сировини в Україні та виробництво продукції з більшою доданою вартістю в межах країни. Новий завод з переробки сої буде мати потужність до 2 тис.тонн на добу, термінал для накопичення та одночасного зберігання зернових та шроту - 40 тис.тонн.

«Створення потужностей з переробки сільгоспсировини в Україні, матиме позитивний вплив на ВВП країни. Очікуваний економічний ефект складає понад 500 млн грн на рік», - додав Євген Садовий.

Про це йдеться у змінах до меморандуму, які були підписані 11.03.2019 р. між Адміністрацією морських портів України та ТОВ «Дельта Вілмар СНД» у присутності Олександра Басюка, директора департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України.

Источник: пресс-служба АМПУ

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 309 | Добавил: admins_1 | Теги: #Дельта Вілмар СНД# порт Южный#терм | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]