Главная » 2016 » Январь » 27 » «Дерегуляція в портах прибирає можливості для корупції», – Андрій Пивоварський
12:23
«Дерегуляція в портах прибирає можливості для корупції», – Андрій Пивоварський

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський взяв участь у конференції «Створюємо відкритий митний простір», що відбулась 25 січня в Одесі.

Захід був присвячений реформуванню роботи Одеської митниці та процедурам дерегуляції.

У вітальній промові Андрій Пивоварський розповів про програму дерегуляції, яку минулого року започаткувало Міністерство інфраструктури на рівні портів. Було суттєво скорочено кількість контрольних процедур, зведено до мінімуму кількість і тривалість процедур при оформленні вантажу, що дозволить бізнесу економити близько 8 млрд грн. на рік. У грудні підписано меморандум про співпрацю в галузі інформаційних технологій з Державною фіскальною службою України.

На переконання міністра зусилля відомства разом з впровадженням ініціатив місцевої влади підвищать конкурентоздатність портів Одеського регіону у порівнянні з портами інших чорноморських держав. «Ми приступили до другого етапу дерегуляції. Зараз працює робоча група, яка повинна привести митні процедури в портах до найкращих європейських стандартів. Таких, коли переважна більшість процедур відбувається ще до того, як судно заходить в акваторію порту. Це можливо за рахунок поєднання електронних систем митниці та портових операторів. Плануємо, що вже на початку березня почнемо впроваджувати ініціативу в життя, і це спростить логістику вантажів», – підкреслив Андрій Пивоварський.

В рамках конференції міністр також долучився до церемонії символічної закладки першої цеглини будівництва нового митного терміналу.

Источник: http://uspa.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=11899:deregulyatsiya-v-portakh-ubiraet-vozmozhnosti-dlya-korruptsii-andrej-pivovarskij&catid=21&Itemid=179&lang=ua 

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 353 | Добавил: admin | Теги: #Пивоварский#дерегуляция#порт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]