Главная » 2021 » Декабрь » 15 » Для вантажних суден можуть знизити корабельний та лоцманський збори
10:29
Для вантажних суден можуть знизити корабельний та лоцманський збори

Він стосуватиметься контейнеровозів, автомобілевозів та ролкерів

Міністерство інфраструктури пропонує встановити знижку в розмірі 20% з портового корабельного збору та з лоцманського збору для контейнеровозів, автомобілевозів та ролкерів. Відповідний проєкт наказу «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства інфраструктури України» опубліковано на офіційному сайті державного органу.

 «Проєктом наказу пропонується встановити знижку в розмірі 20% з портового корабельного збору та з лоцманського збору для контейнеровозів, автомобілевозів та суден типу РО-РО, які заходять у морський порт у закордонному плаванні для виконання вантажних операцій та використовуються відповідно до їх спеціалізації», - уточнили в міністерстві.

Крім того, з метою узгодження нормативної бази проєктом наказу пропонується виключити з «Порядку справляння та розмірів ставок портових зборів» і «Тарифів на послуги із забезпечення лоцманського проведення суден» положень щодо визначення ліній закордонного плавання, які дублюють відповідні положення «Інструкції про порядок реєстрації ліній закордонного плавання».

Як зазначили у міністерстві, цей проєкт наказу необхідний для забезпечення системного та єдиного підходу щодо встановлення знижок до ставок портових зборів та тарифів на лоцманське проведення суден, що здійснюють регулярні перевезення вантажів через морські порти України, а також приведення у відповідність між собою окремих нормативно-правових актів МІУ.

Источник: https://mintrans.news/porty/dlya-vantazhnikh-suden-mozhut-zniziti-korabelniy-ta-lotsmanskiy-zbori

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 140 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]