Главная » 2021 » Сентябрь » 15 » ДРС ініціюватиме зміни в законодавстві щодо плати за послугу криголамного судна для морських суден
11:14
ДРС ініціюватиме зміни в законодавстві щодо плати за послугу криголамного судна для морських суден

За ініціативи бізнесу в приміщенні Державної регуляторної служби України відбулася робоча нарада з представниками різних органів влади щодо скасування регулярної плати за послугу криголамного судна для морських суден.

Про це повідомила Державна регуляторна служба України.

За словами підприємців механізм стягнення окремої плати за послуги є необґрунтованим, оскільки судновласник фактично сплачує за проведення криголамних робіт двічі, при тому, що криголамні роботи є однією зі складових забезпечення безпеки судноплавства на судноплавних шляхах, за які судновласник сплачує у складі корабельного збору за кожний вхід та вихід судна у/за межі акваторії морського порту.

З боку влади у засіданні взяли участь представники Мінінфраструктури, Мінекономіки, ДП «Адміністрації морських портів України», Антимонопольного комітету України та ДРС.

Сторони комплексно і конструктивно обговорили питання та домовилися спільно із бізнесом напрацювати зміни до законодавства у цій сфері з урахуванням усіх пропозицій та зауважень.

За словами Голови ДРС Олексія Кучера, виступаючи медіатором між органами влади та бізнесом, регуляторна служба завжди відкрита до проведення таких заходів для конструктивної дискусії між владою та бізнесом у різних сферах.

Источник: https://maritimebusinessnews.com.ua/2021/09/14/221284/

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 149 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]