Главная » 2022 » Май » 26 » Євросоюз скасував мита на весь експорт із України на рік
10:22
Євросоюз скасував мита на весь експорт із України на рік

Рада Європейського Союзу у вівторок, 24 травня, ухвалила рішення, яке дозволяє тимчасову, терміном на один рік, лібералізацію торгівлі та інші торговельні поступки щодо певних українських товарів. Про це йдеться у заяві на сайті Ради.

Це означає, що протягом одного року ввізне мито на весь український експорт до Європейського Союзу не сплачуватиметься. Завдяки цим заходам ЄС зможе суттєво підтримати економіку України”, — ідеться у заяві.

Рішення призупиняє:

  • усі тарифи згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, які ще не були лібералізовані. Це стосується, зокрема: промислової продукції, оподаткування якої підлягало поступовому скасуванню до кінця 2022 року, фруктів і овочів, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції, що підлягає тарифним квотам;
  • антидемпінгові мита;
  • застосування загальних правил імпорту щодо імпорту походженням з України.

У Брюсселі зазначили, що загарбницька війна Росії проти України мала руйнівний вплив на виробничі потужності країни, транспортну інфраструктуру та вихід до Чорного моря, а також на її ширші можливості торгівлі з рештою світу.

Раніше в ЄС почали вживати заходів на місцях, щоб полегшити наземне перевезення вантажів, щоб допомогти вивозити українську продукцію. Наприклад, Єврокомісія вже розпочала лібералізацію умов для українських водіїв вантажівок, які перевозять вантажі між Україною та ЄС, а також полегшення транзиту та використання інфраструктури ЄС для спрямування українського експорту до третіх країн.

Євросоюз — найбільший торговельний партнер України, на якого припадає близько 40% товарообігу нашої країни. У свою чергу, Україна є 15-м найбільшим торговельним партнером ЄС.

До угоди про вільну торгівлю з ЄС, яка набула чинності з 1 січня 2016 року, увійшли не всі товари з України, а частина української продукції підлягає суворому квотуванню.

Наприкінці квітня Євросоюз оголосив про намір скасувати мита і квоти на експорт з України. Європейський парламент підтримав це рішення 19 травня.

Источник: https://ports.ua/%d1%94vrosoyuz-skasuvav-mita-na-ves-eksport-iz-ukra%d1%97ni-na-rik/

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 119 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]