Главная » 2017 » Апрель » 19 » Капітан порту «Южний» виграв судовий процес проти Держекоінспекції
14:43
Капітан порту «Южний» виграв судовий процес проти Держекоінспекції

Одеський Окружний адміністративний суд виніс рішення, згідно якому дії капітана порту «Южний»Леоніда Чайковського стосовно надання дозволу на вихід судна «TasikMelati»є правомірними у межах повноважень та передбачені законодавством.

При цьому, суд визнав дії Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного морянеправомірними. Із рішенням суду можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65621848

Нагадаємо, 30 серпня 2016 року держінспектори нібито зафіксували скидання вод з прибулого в порт «Южний» судна. Для того, щоб це довести, екологи спробували потрапити на борт судна, проте отримали відмову від капітана. Розвиток ситуація набула 2 вересня, коли капітан порту заборонив вихід судна «TasikMelati» на основі листа від керівництва екоінспекції.

Також Державній екологічній інспекції було направлено лист з проханням надати документи, необхідні для затримки судна згідно з пунктом «г» статті 91 Кодексу торговельного мореплавства, а саме: «припис про затримку судна», оформлений відповідним чином та акт про взяття відповідних проб і розрахунок збитків по даному випадку.

Необхідні документи екологи не представили. У зв’язку з цим,судно отримало від служби капітана морського порту «Южний»дозвіл на вихід з акваторії.Це, в свою чергу, викликало позов до окружного адміністративного суду з боку Держекоінспекції.

Джерело: прес-служба ДП "МТП "Южний"

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 301 | Добавил: admin | Теги: #капітан#порт Южний# | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]