Главная » 2021 » Июль » 6 » Керівник ДП «АМПУ» Олександр Голодницький та Тимчасово Повірена у справах США в Україні Крістіна Квін провели робочу зустріч.
10:21
Керівник ДП «АМПУ» Олександр Голодницький та Тимчасово Повірена у справах США в Україні Крістіна Квін провели робочу зустріч.

05 липня 2021 року, представники дипломатичної місії Сполучених Штатів Америки на чолі з Тимчасово Повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін відвідали з робочим візитом Одеський морський порт. Візит делегації розпочався із робочої зустрічі в головному офісі підприємства. Українську сторону на зустрічі представляли керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Олександр Голодницький та начальник Одеської філії ДП «АМПУ» Максим Лапай.

Представники ДП «АМПУ» інформували гостей про перспективи розвитку портової галузі України та, зокрема, про інвестпроекти, які реалізуються в Одеському морському порту.

- Портова галузь відіграє ключову роль в економіці України, - зазначив у своєму слові Олександр Голодницький. - Загальний дохід від послуг, які надають вітчизняні морські порти, становить близько 1,7 млрд. доларів США, що дорівнює 2% ВВП країни. Через підприємства морської галузі здійснюється понад 40 відсотків експортно-імпортних операцій. Близько 1300 суб'єктів господарювання із чисельністю персоналу понад 47 тис. осіб працюють на наповнення державного бюджету. Розвиток портової галузі, створення і стале забезпечення сучасних конкурентних умов – це головне завдання Адміністрації морських портів України, і в цьому нам вкрай необхідні і корисні глибоке знання і подальше впровадження світового досвіду та найкращих практик.

Презентуючи виробничі потужності Одеського порту, керівник ОФ ДП «АМПУ» Максим Лапай зробив акцент на трьох інвестиційних проектах, які наразі реалізує Адміністрація морський портів України спільно із приватними інвесторами. Мова йшла про розширення виробничих потужностей з перевалки основних вантажів порту – контейнерів, зернових, металопродукції.

У свою чергу представники американської сторони під час розмови цікавились виробничими можливостями Одеського порту, а також питаннями розвитку корпоративного управління в ДП «АМПУ», розвитку проєктів державно-приватного партнерства тощо.

Після зустрічі в управлінні порту гості мали можливість ознайомитися із роботою безпосередньо морських терміналів.

Так, представники делегації відвідали контейнерний термінал на Карантинному молу (оператор – дочірнє підприємство «КТО» німецького холдингу Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA)). Цей проект, один з найбільших в морській галузі, реалізується спільно з Адміністрацією морських портів України.

Другою локацією відвідування став новий зернопереробний комплекс на Андросівському молу у операційній зоні причалу 1-з (оператор - компанія «Бруклін-Київ»). Причал 1-з, будівництво якого завершено ДП «АМПУ» в грудні 2020 року, є ключовою технологічною ланкою комплексу пропускною спроможністю 4 млн. тон зернових вантажів на рік. Введення в експлуатацію всього комплексу очікується найближчим часом.

Делегація Посольства США в Україні також ознайомились з роботою терміналу компанії “Укрелеваторпром”, яка оперує на 4-му причалі Хлібної гавані. «Укрелеваторпром» - один з найбільших елеваторів американської компанії АDM (Archer Daniels Midland Company). На даний момент в Одеському порту функціонує елеватор ADM, ємністю 210 тис. тонн одночасного зберігання та пропускною спроможністю 3 млн тонн зернових вантажі

Довідка:

ADM - міжнародна агропромислова корпорація, один з найбільших світових переробників сільськогосподарської продукції та виробників харчових інгредієнтів. Компанія працює у більш ніж 170 країнах світу. Штаб-квартира знаходиться в м. Чикаго, штат Іллінойс, США.

Источник:https://maritimebusinessnews.com.ua/2021/07/05/205013/

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 140 | Добавил: admins_1 | Теги: #ампу#голодницкий# | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]