Главная » 2021 » Ноябрь » 1 » Кубраков анонсував Велике будівництво у морській та річковій галузі
09:35
Кубраков анонсував Велике будівництво у морській та річковій галузі

Про це повідомив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час Конгресу місцевих та регіональних влад. На заході також був присутній Президент України Володимир Зеленський який перебував з робочим візитом в Одесі 29 жовтня.

Міністр повідомив, що зараз у портах силами держави реалізується 5 проєктів з розвитку портової інфраструктури, загальною вартістю 5 млрд грн. На 2022 заплановані масштабні проєкти у найбільших портах країни — Південному, Одеському, Миколаївському та інших.

Необхідною передумовою для вивільнення коштів на модернізацію портової інфраструктури — є прийняття рішення про зниження рівня дивідендів до 30 %.

Серед головних цілей Олександр Кубраков відзначив суднобудування:

“У перспективі найближчих 5 років — відновлення українського суднобудівництва, держава розробляє Програму, яка охопить інфраструктуру, машинобудування, вантажні та пасажирські перевезення.

Наразі ведуться перемовини з потенційними міжнародними партнерами. Зокрема, у розробці україно-данський проєкт багатоцільового судна MPV80. Перше судно плануємо побудувати вже до 2024 року на українському суднобудівному заводі. Обов’язкова умова – локалізація виробництва.” – повідомив він.

Та збільшення пропускної спроможності портів за рахунок модернізації залізниці.

“Уже до 4 листопада завершимо влаштування та електрифікацію другої колії залізничної дільниці Чорноморська — Берегова. Новозбудованими 6,5 км шляху уже рухається технічний транспорт, повне завершення робіт плануємо до Дня залізничника.

Цементобетонні дороги на Півдні. Триває будівництво нової бетонної дороги до Одеського порту. Вона прибере вантажівки з вулиць Одеси та стане безкоштовною альтернативою наявній платній дорозі. Проєктом передбачено облаштування TIR-майданчика для відпочинку водіїв та відстою вантажного транспорту. Також побудуємо 2 місця для стаціонарного габаритно-вагового контролю і два майданчики зважування-у-русі (WiM).” – повідомив Олександр Кубраков.

Наразі у парламенті очікують розгляду 11 законопроєктів, які стосуються модернізації портів, ратифікації міжнародних конвенцій, захисту інтересів українських моряків, безпеки судноплавства тощо. Вірю, що вже найближчим часом народні депутати підтримають ці важливі для країни ініціативи.

Масштабні інвестиції в інфраструктуру — це ключ до розвитку регіону та всієї країни. Однак Велике будівництво — це не лише про логістику та транспорт. Це нове життя для туристичної інфраструктури.

Сьогодні на Конгресі також був презентований проєкт реновації історичного центру Одеси. Наразі Державне агентство розвитку туризму працює над конкретними кроками, які зможуть залучити в Україну туристів. У висновку, ми отримаємо цілісний продукт, який посилить український Південь.

Источник: https://maritimebusinessnews.com.ua/2021/10/29/238835/

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 184 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]