Главная » 2019 » Июнь » 2 » Миколаївська філія АМПУ блокує роботу Укрзалізниці на території порту
23:45
Миколаївська філія АМПУ блокує роботу Укрзалізниці на території порту

Миколаївська філія АМПУ перешкоджає роботі Укрзалізниці для обслуговування стивідорних компаній, що знаходяться на території Миколаївського порту.

Причиною недопуску працівників керівництво філії називає зникнення погоджених митних списків працівників залізниці на території пункту.

До відома: регіональна філія «Одеська залізниця» повідомляє, що списки та звернення для врегулювання ситуації і недопущення зриву обслуговування стивідорних компаній було передано до порту, проте працівники служби безпеки ДП МФ «АМПУ» без пояснень відмовились від прийняття зазначених документів. Укрзалізниця, зі свого боку, максимально сприяє налагодженню ефективної роботи між всіма стейкхолдерами.

Нагадаємо, що 31 травня 2019 року у підприємства ТОВ «Сісайд Термінал», яка надає послуги з транспортної обробки вантажів, закінчується договір про експлуатацію залізничної під’їзної колії, про що компанія була повідомлена заздалегідь. Залізниця готова укладати новий договір лише за умови повного дотримання законодавства та обстеження умов роботи залізничної під’їзної колії. Але наголошує на неналежному стані об’єкта. За результатами обстеження було виявлено ряд недоліків. Залізничниками було надано телефонограму щодо заборони експлуатації 8 стрілочних переводів, де проводиться маневрова робота з вагонами власності АТ «Укрзалізниця». Відповідні документи направлені до Миколаївської філії адміністрації морських портів та ДП «ММТП».

Зі свого боку Укрзалізниця заздалегідь повідомила Миколаївську філію та «Сісайд Термінал» відносно припинення контракту. Зокрема, що “після 00:00 годин 01.06.2019 р. припиниться подавання-забирання вагонів на під’їзну колію ТОВ «Сісайд Термінал» локомотивами власності ТОВ «Сісайд Термінал”. В той же час було надано пропозицію щодо надання дозволу організувати роботи з подавання-забирання вагонів локомотивами власності АТ «Укрзалізниця». І надати працівників, аби забезпечити безпеку руху при проведенні маневрової роботи. Станом на зараз дозвіл не надано.

Укрзалізниця застерігає Миколаївську філію АМПУ від подібних дій та наголошує на можливості зриву ефективної та стабільної роботи регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця». В залежності від розміру цих наслідків, такі дії можуть бути кваліфіковані за ст. 279 Кримінального кодексу України.

Дії АМПУ щодо лобіювання інтересів приватної компанії, яка монопольно надає послуги стивідорним компаніям, унеможливлюють будь-яку конкуренцію. Це може призвести до того, що основні виробничі компанії, (які є містоутворюючими з точки зору сплати податків для всієї Миколаївської області), будуть позбавлені можливості обирати альтернативного залізничного оператора. А це, в свою чергу, викликає великі сумніви та може бути предметом дослідження правоохоронних органів.

З повагою,
прес-центр регіональної філії "Одеська залізниця" АТ "Укрзалізниця"
Тел.: (048) 727-10-07, 727-00-04

Категория: ЛОГИСТИКА | Просмотров: 316 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]