Главная » 2019 » Май » 28 » Морская Палата Украины выразила несогласие с точкой зрения "УКРПОРТА"
13:18
Морская Палата Украины выразила несогласие с точкой зрения "УКРПОРТА"

Морская Палата Украины ореагировала на обращение коллег по морскому сообществу - Ассоциации "Укрпорт", которые направили обращение новоизбранному Президенту Украины Владимиру Зеленскому. Обращение было опубликовано в средствах массовой информации 20 мая 2019 года.

«Поділяючи думку наших колег з Укрпорта за багатьма з зазначених питань, ми разом з тим висловлюємо рішучу незгоду негативною оцінкою, яка надана «Укрпортом» пану Володимиру Шульмейстеру. Це не відповідає дійсності. Вважаємо цю оцінку наклепом і примітивною помстою пану Шульмейстеру з боку чиновників, які в період його перебування на посаді першого заступника міністра інфраструктури, були відсторонені від керівних посад в галузевих державних підприємствах та установах.

Досвід нашої роботи свідчить протилежне : в період свого перебування на посаді першого заступника міністра інфраструктури України, Володимир Шульмейстер керувався принципом рівного відношення до підприємств галузі незалежно від форми їхньої власності, займав принципову позицію щодо недопущення розподілу державних морських портів між «клановими» угруповуваннями, займався викоріненням корупції в галузі, показав себе, як професійний керівник з державним мисленням, як державний чиновник, незалежний від впливу олігархічних груп та політичних «тенденцій». Саме його принципова позиція стала причиною його відмови продовжувати працювати в міністерстві, коли в галузь стали повертатися старі корупційні схеми і підходи. В цих умовах, його подальша відставка в січні 2016 р. з посади першого заступника міністра за власним бажанням, викликала заслужену повагу громадськості.

Звертаємось до нової Влади України і всієї морської спільноти та призиваємо використати історичну можливість і провести корінні зміни в морській та річковій галузі, звільнивши її від корупції і фейкового прожектерства. Наявний стан всієї транспортної галузі викликає крайню стурбованість – більшість державних структур управління і контролю корумповані, а їх керівництво зосереджено на перерозподілі бюджетних коштів та фінансових потоків від тіньових схем. Необхідно тотально руйнувати цю систему і, безумовно, питання кадрових призначень має вирішальне значення для забезпечення справжнього реформування та дієвих змін. Сподіваємось, що до керівництва морською галуззю прийдуть порядні люди з належними професійними знаннями та високими моральними принципами.

З повагою та надією на зміни,

В.КІСЛОВСЬКИЙ, Віце-президент Морської Палати України, капітан далекого плавання

К.ПІДРУЧНА, виконавчий директор громадскої спілки «Асоціація морських агентств України»

О. КУРЛЯНД, Президент СК «Укрферрі»

Ш.ХАДЖИШВІЛІ, СЕО RISOIL S. A.

А.ІВАНОВ, група компаній «TRANSSHIP»

Є. ГРЕБЕННІКОВ, група терміналів «ТІС»

Источник:https://mpu.in.ua/index.php/ru/news/mpu-news/item/279-mpu-vyrzilo-nesoglasie-s-tochkoj-zreniya-ukrporta

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 611 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]