Главная » 2023 » Сентябрь » 14 » MSC планує поглинути власника ДП «Контейнерний термінал Одеса»
10:37
MSC планує поглинути власника ДП «Контейнерний термінал Одеса»

Компанія Port of Hamburg Beteiligungsgesellschaft SE, яка перебуває у повній власності швейцарської Mediterranean Shipping Company S.A. (MSC), подала публічну пропозицію щодо поглинання німецької транспортно-логістичної групи Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA). Про це повідомляє прес-служба HHLA.

Згідно з повідомленням, рішення Port of Hamburg Beteiligungsgesellschaft SE опубліковано 13 вересня. Форма добровільного публічного поглинання — придбання всіх іменних акцій класу А. Кожен цінний папір є пропорційною сумою у розмірі €1 від статутного капіталу компанії, що поглинається, проти виплати грошової винагороди у розмірі €16,75.

За умови подальшого узгодження з Федеральним органом фінансового нагляду Німеччини пропозиція про поглинання залежатиме, зокрема, від законодавства про конкуренцію та інші дозволи наглядових органів країни, а також від схвалення федерального парламенту землі Гамбург.

У зв’язку з оголошеною офертою MSC і місто Гамбург 13 вересня уклали зобов’язуючу угоду, яка встановлює основні параметри та умови пропозиції про поглинання та взаємні наміри сторін та домовленості щодо HHLA.

У тісній консультації з наглядовою радою HHLA виконавча рада розгляне та оцінить оголошену пропозицію про поглинання в найкращих інтересах компанії, одночасно захищаючи інтереси всіх зацікавлених сторін. HHLA інформуватиме про це ринок капіталу та громадськість відповідно до чинного законодавства”, — поінформували в HHLA.

Hamburger Hafen und Logistik AG — найбільша портова та транспортно-логістична компанія Німеччини. Керує контейнерними терміналами Altenwerder, Burchardkai та Tollerort у порту Гамбург, терміналом ДП «Контейнерний термінал Одеса» та терміналом Transiidikeskuse у порту Таллінн. На три контейнерні термінали в Гамбурзі припадає три чверті сукупного контейнерообігу групи. Інтермодальний бізнес групи представлений компаніями Metrans та Polzug.

MSC на початку 2022 року випередила Maersk за місткістю своїх суден, ставши найбільшим оператором контейнерних ліній у світі. Згідно з актуальними даними Alphaliner, компанія контролює 19,3% світового ринку морських контейнерних перевезень. Активний флот перевізника становлять 783 судна (479 власних) місткістю 5,326 млн TEU (2,521 млн TEU). Географія суднозаходів охоплює близько 500 портів на 200 маршрутах.

Джерело:https://ports.ua/msc-planu%d1%94-poglinuti-vlasnika-dp-kontejnernij-terminal-odesa/

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 58 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]