Главная » 2016 » Август » 18 » Омелян розповів про поступовий розвиток річкового судноплавства
10:34
Омелян розповів про поступовий розвиток річкового судноплавства

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що Україна мала дуже розвинуту суднобудівну галузь, яка наразі зникла.

"Мене завжди на своїй посаді дивувала парадоксальна річ: в Україні була шалено багата інфраструктура морських і річкових портів, величезні комерційно ефективні судноплавні компанії, суднобудівні заводи. І це все зникло. Цього немає", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Разом з тим, він повідомив, що сьогодні в Миколаєві був запущений теплохід.

"Він не новий, останні 6 років він не використовувався. Теплохід тепер повністю відремонтований, в тому числі були замінені двигуни", - повідомив він.

Окрім того, Омелян розповів, що за неповний рік роботи керівника державного підприємства "Адміністрація річкових портів" Сергія Бомчака (колишній волонтер, кандидатуру якого 26 жовтня 2015 року підтримала комісія Мінінфраструктури на конкурсному відборі керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки), було відреставровано та запущено на воду низку суден для перевезення пасажирів річками.

"Ми поступово розвиваємо річкове судноплавство, деякі міста України отримали судна, які здійснюють перевезення за паромним принципом: з одного берега на інший, відбувається повернення державної власності по низці річкових інфраструктурних об’єктів", - йдеться у повідомленні міністра.

Нагадаємо, раніше Омелян поінформував, що на ринок перевезень України готові вийти два великих поромних оператора Європи.

Источник:http://newsru.ua/finance/17aug2016/omelyan_pro_sudohodstvo.html

Категория: СУДОХОДСТВО | Просмотров: 325 | Добавил: admin | Теги: #Володимир Омелян#річкове судноплав | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]