Главная » 2016 » Март » 24 » Підписано договір про реалізацію інвестиційного проекту компанії Cargill в порту "Южний"
11:37
Підписано договір про реалізацію інвестиційного проекту компанії Cargill в порту "Южний"

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

Підписано договір про реалізацію двох партнерських проектів між Адміністрацією морських портів України і компанією «МВ Карго» з будівництва зернового терміналу в морському порту «Южний».

Підпис під документом поставили керівник ДП «АМПУ» Андрій Амелін і директор ТОВ «МВ Карго» Олександр Примак. Також на урочистій церемонії підписання були присутні генеральний директор ТОВ «АТ Каргілл» Мартін Шульдт, генеральний директор ТОВ «ТІС» Андрій Ставніцер, начальник адміністрації морського порту «Южний» Максим Широков, керівник зернового дивізіону «Каргілл Європа» Андреас Рікмерс, віце-президент компанії Cargill International Роджер Янсон.

У рамках договору компанія «МВ Карго» виступає в ролі девелопера і бере на себе зобов'язання побудувати спеціалізований морський термінал з перевалки зернових вантажів і продуктів їх переробки, а також причал № 25 в акваторії морського порту «Южний». Пропускна спроможність першої черги будівництва терміналу складе до 5 млн. тонн, друга черга передбачає збільшення потужності ще на 2-4 млн. тонн.

Адміністрація морських портів, зі свого боку, забезпечить створення судноплавної операційної акваторії причалу № 25 і судноплавного підхідного каналу до причалу № 25 морського порту «Южний». Глибини в акваторії і на підхідному каналі будуть доведені до 16 метрів.

Орієнтовно сума інвестицій в будівництво зернового терміналу складе 104 млн. доларів США. На днопоглиблювальні роботи АМПУ направить близько 50 млн. доларів США. Техніко-економічне обґрунтування проекту створення перспективних глибин в акваторії морського порту «Южний» вже проходить узгодження в профільних міністерствах.

«Ключовою складовою договору для нас є пункт про зобов'язання компанії Cargill забезпечити завантаження терміналу необхідним обсягом зернових вантажів. Це яскравий приклад концепції закріплення вантажу за конкретним причалом морського порту, що створює зручні і зрозумілі умови державно-приватного партнерства»,— зазначив під час підписання договору Голова ДП «АМПУ» Андрій Амелін.

«За нашими розрахунками, в результаті реалізації проекту бюджети всіх рівнів отримають понад 300 мільйонів гривень у вигляді податкових відрахувань на рік. Крім того, буде створено близько 350 робочих місць»,— додав директор «МВ Карго» Олександр Примак.

Зерновий термінал компанії «МВ Карго» буде побудований до 1 вересня 2018 року. АМПУ в свою чергу зобов'язується завершити днопоглиблювальні роботи не пізніше 1 лютого 2018 року.

Таким чином, сторони виконали умови угоди, підписаної 24 лютого 2016 року з компанією Cargill в Кабінеті Міністрів України у присутності Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, Надзвичайного і Повноважного Посла США Джефрі Пайєта, Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, Міністра аграрної політики та продовольства Олексія Павленка та Міністра фінансів Наталії Яресько.

Також нагадаємо, що 17 серпня 2015 року в Міністерстві інфраструктури був підписаний тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект у морському порту «Южний». Свої підписи під документом поставили генеральний директор компанії Каргілл-Україна Мартін Шульдт, голова ДП «АМПУ» Андрій Амелін і директор ТОВ «МВ Карго» Олександр Примак.

Підписаний документ засвідчував намір компанії Cargill придбати 51% перевантажувального терміналу, який стивідорна компанія «МВ Карго» побудує в порту «Южний».

24 лютого 2016 року компанія Cargill і компанія «МВ Карго» підписали угоду про будівництво нового зернового терміналу в порту «Южний».

Довідково

ТОВ «АТ Каргілл» — виступає інвестором проекту зернового терміналу в порту «Южний». Компанія є 100% дочірнім підприємством компанії Cargill Inc. найбільшої приватної продовольчої корпорації США. У 2015 році виручка компанії Cargill Inc. склала 120,4 млрд. доларів. Компанія має в своєму розпорядженні 66 офіси по всьому світу, а штат працівників становить близько 130 000 чоловік.

ТОВ «МВ Карго» — спеціально створена компанія для реалізації проекту зернового терміналу в порту «Южний». У власності компанії знаходяться причал № 25 в порту «Южний» і ділянки землі, на яких буде побудований термінал. Проект передбачає будівництво новітнього експортного терміналу в повній відповідності до стандартів американської компанії Cargill. Технічна потужність перевалки нового терміналу складе 5 млн. тонн зернових на рік, а сумарна потужність зберігання – 290 000 тонн.

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 368 | Добавил: admin | Теги: #порт Южний#Каргілл#АМПУ#партнерськ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]