Главная » 2016 » Январь » 24 » У фонді музею Одеської залізниці зібрано понад 1 тис. 200 раритетів
22:42
У фонді музею Одеської залізниці зібрано понад 1 тис. 200 раритетів

Історія музею Одеської залізниці бере початок взимку 1965 року, коли до 100-річчя магістралі в Будинку культури залізничників було відкрито виставку старовинних залізничних експонатів. Через певний час, експозицію було сховано на два десятиріччя.

У 1983 році про цінну експозицію знов згадали, а у 1985 році на основі збережених артефактів було відкрито музей історії Одеської залізниці. Згодом у результаті пошуків його фонд поповнюється та збільшується. Участь у формуванні колекції брали не тільки працівники музею, але й усі, хто хотів зберегти для нащадків пам’ять про історію розвитку залізничного транспорту. Зараз музейний фонд нараховує близько 1 тис. 200 раритетів, серед яких старі архівні документи, карти, фотознімки, різноманітні нагороди, залізничний інвентар, фірмовий одяг минулих років та інші речі, які сьогодні мають велику цінність і є духовним надбанням. Про кожний експонат можна дізнатися особисто від його директора та потомственого залізничника Юрія Линюка, який присвятив музейній справі 30 років життя, збираючи рідкісні історичні матеріали.

Переважна більшість відвідувачів закладу – школярі та студенти, яким цікава екскурсія музеєм з професійним гідом в особі його директора. Молодь зізнається, що тутешні експозиції дійсно надихають на професію залізничника. Також приходять до музею й дорослі, зокрема представники історичних товариств, слухачі Центру підвищення кваліфікації, а для другокурсників історичного факультету Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова цей музей понад 10 років є базою для проходження учбової практики.

Додамо, що пошук документально-історичних матеріалів та поповнення фонду музею є процесом, який не завершується. Крім того, від кожного бажаючого заклад приймає допомогу в збільшенні музейної колекції. Тому якщо у вас зберігаються старовинні матеріали, що мають відношення до залізничного транспорту, то можна їх передати до фонду музею Одеської залізниці за адресою: м. Одеса, вул. Степова, 44.

Прес-центр Одеської залізниці

Прикрепления: Картинка 1 · Картинка 2
Категория: КОРПОРАТИВНЫЕ НОВОСТИ | Просмотров: 292 | Добавил: admin | Теги: #музй#Одеської#залізниці | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]