Главная » 2023 » Декабрь » 11 » У листопаді обсяги надходження ДП у порти Польщі впали вдвічі
21:30
У листопаді обсяги надходження ДП у порти Польщі впали вдвічі

Обсяги надходжень дизельного пального в балтійські порти Польщі минулого місяця впали на 48%, до 343 тис. тонн., свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Майже двократне зменшення перевалки у польських терміналах зумовлено усуненням дефіциту, який утворився через цінову політику Orlen.

Нагадаємо, з початку літа до середини жовтня напівдержавний концерн заморожував гуртові й роздрібні ціни на дизпальне. З одного боку, це сприяло зростанню попиту на продукт Orlen, який продавав паливо за цінами, нижчими за ринкові. З іншого боку, це призвело до припинення закупівель і реалізації дизелю незалежними компаніями, що тільки посилило дефіцит на ринку.

Найбільші обсяги дизпального у листопаді було відвантажено зі Швеції. Минулого місяця з нафтопереробного заводу (НПЗ) у Люсечилі надійшло 150 тис. тонн продукту, це на 31% менше порівняно з жовтнем.

Постачання продукту з регіону ARA минулого місяця зросли з 125 тис. тонн до 152 тис. тонн. При цьому відвантаження дизпального з Бельгії впали з 114 тис. тонн до 35 тис. тонн, тоді як із Нідерландів — зросли з 11 тис. тонн до 117 тис. тонн.

Надходження дизпального з США минулого місяця збільшилися на 17%, до 40 тис. тонн. Танкер з продуктом Marathon Garyville Refinery був доставлений у Гданьськ наприкінці листопада.

Основні обсяги морського ресурсу у жовтні надходили у порт «Гдиня». За даними Консалтингової групи «А-95», минулого місяця порт перевалив 246 тис. тонн дизпального, це на 33% менше порівняно з жовтнем. До нафтопорту PERN в Гданьську у жовтні надійшло 70 тис. тонн продукту, це на 41% менше від жовтневих обсягів. Обсяги перевалки дизпального в Щецині впали з 138 тис. тонн до 26 тис. тонн.

Источник: https://enkorr.ua/uk/news/u_listopad_obsyagi_nadhodzhennya_dp_u_porti_polshch_vpali_vdvch/257297

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 56 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]