Главная » 2024 » Февраль » 6 » У порти Польщі надійшло понад 260 тис. тонн ДП із США у січні
22:32
У порти Польщі надійшло понад 260 тис. тонн ДП із США у січні

У січні обсяги надходжень дизпального й газойлю в балтійські порти Польщі збільшилися на 6%, до 415 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Зростання зумовлено прибуттям 78 тис. тонн дизпального з Латвії, надходження яких в польські порти, ймовірно, не було заплановано. Нагадаємо, на початку січня на паливні термінали Риги й Вентспілса прибули танкери з американським продуктом загальним обсягом 81 тис. тонн. Але вже за кілька днів судна рушили у напрямку польських портів.

Найбільші обсяги дистилятів відвантажено із США. Минулого місяця з американських портів надійшло 187 тис. тонн продукту. Але, з урахуванням постачання палива з Латвії, фактичні обсяги імпорту американського дизелю в Польщу становили щонайменше 265 тис. тонн.

Обсяги постачання продукту з регіону ARA минулого місяця впали на 36% й становили 98 тис. тонн. При цьому відвантаження дизпального з Бельгії впали з 99 тис. тонн до 9 тис. тонн, тоді як із Нідерландів − зросли з 53 тис. тонн до 89 тис. тонн.

Надходження дизельного палива з Швеції в січні скоротилися втричі, до 52 тис. тонн.

У січні дизпальне й газойль надходили в усі польські порти. Найбільші обсяги перевалки дистилятів були в порту «Гдиня». Минулого місяця термінал прийняв 204 тис. тонн дизпального й газойлів, це на 4% більше, порівняно з груднем. До нафтопорту PERN у Гданську у січні надійшло 80 тис. тонн продукту, це на 43% більше від обсягів грудня. Термінали у Щецині й Свиноуйсьці прийняли 26 тис. тонн й 106 тис. тонн палива відповідно.

Джерело: https://enkorr.ua/uk/news/u_porti_polshch_nadyshlo_ponad_260_tis_tonn_dp_z_ssha_u_schn/257966

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 67 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]