Главная » 2023 » Ноябрь » 3 » У вересні Туреччина імпортувала рекордний обсяг скрапленого газу
19:09
У вересні Туреччина імпортувала рекордний обсяг скрапленого газу

Згідно з даними турецького Інституту статистики, у вересні обсяги імпорту скрапленого газу в Туреччину збільшилися на 18%, до 417 тис. тонн, це найбільший показник за останні три роки.

Зростання імпорту відбулося за рахунок збільшення відвантажень LPG з Алжиру й США, які є найбільшими постачальниками продукту в Туреччину. Імпорт газу з Алжиру у вересні збільшився на 36%, до 177 тис. тонн, тоді як обсяги надходження американського продукту зросли на 40%, до 179 тис. тонн. При цьому імпорт газу з рф зменшився на 23%, до 38 тис. тонн.

За дев’ять місяців обсяги імпорту скрапленого газу в Туреччину збільшилися на 33% й становили 3,01 млн тонн. Зростання попиту на імпортний продукт було зумовлено зменшенням виробництва газу на турецьких НПЗ і збільшенням споживання в промисловому сегменті у першому півріччі, коли ціни на природний газ були на високому рівні.

Найбільшими постачальниками скрапленого газу в Туреччину були Алжир і США, на частку їхнього продукту припадає 2,23 млн тонн, або 74% обсягів імпорту. Третім за обсягами постачальником газу в Туреччину є росія, за дев’ять місяців постачання звідти становили 486 тис. тонн.

Джерело: https://enkorr.ua/uk/news/u_veresn_turechchina_mportuvala_rekordniy_obsyag_skraplenogo_gazu/256811

Прикрепления: Картинка 1
Категория: ФРАХТ | Просмотров: 62 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]