Главная » 2023 » Октябрь » 31 » У жовтні надходження російського ДП і газойлю в порти інших країн упали на третину
10:29
У жовтні надходження російського ДП і газойлю в порти інших країн упали на третину

Заборона експорту нафтопродуктів, впроваджена російським урядом 21 вересня, та осінні ремонти на НПЗ зумовили зменшення обсягів надходження дизпального й газойлю в порти інших країн. Згідно з даними Консалтингової групи «А-95», у жовтні до країн-отримувачів прибуло 2,97 млн тонн російських дистилятів, це на 32% менше порівняно з вереснем.

Найбільше скорочення обсягів надходжень ДП і газойлів з росії спостерігалося в Туреччині й Бразилії, країнах, на які припадає більше 50% відправлень. За підсумками жовтня в турецькі порти надійде 0,97 млн тонн російських дистилятів, це на 35% менше порівняно з вересневим показником.

Аналіз даних показує, що постачання російського палива в Туреччину в жовтні були безальтернативними. Турецьким компаніям не вдалося повністю замістити російські обсяги, що випали внаслідок вересневої експортної заборони. Тому загальні обсяги надходжень дизпального і газойлів у турецькі порти зменшилися у жовтні на 21%, до 1,34 млн тонн.

Водночас Бразилія, яка знаходиться на іншому боці Земної кулі, мала час, щоб придбати паливо з інших джерел. У жовтні імпорт російських дистилятів у бразильські порти впав на 32%, до 568 тис. тонн. Але загальні обсяги надходження дизпального і газойлів зросли на 31%, до 1,41 млн. тонн. Руку допомоги бразильському ринку простягли американські виробники.

 У жовтні імпорт дизпального в Бразилію з США збільшився у 3,6 раза, до 598 тис. тонн. Бразилія збільшує закупівлі для забезпечення паливом енергетичної інфраструктури. Через спеку рівень води у Амазонці впав, що призвело до зниження генерації ГЕС. Як наслідок латинська країна збільшує завантаження електростанцій, що працюють на дизельному пальному.

Джерело:https://enkorr.ua/uk/news/u_zhovtn_nadhodzhennya_rosyskogo_dp_gazoylyu_v_porti_nshih_kran_upali_na_tretinu/256768

Прикрепления: Картинка 1
Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 66 | Добавил: admins_1 | Теги: дизпаливо, Росія, импорт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]