Главная » 2023 » Июнь » 13 » Україна пропонує визначити район рейдової перевалки зерна в територіальних водах Румунії
10:11
Україна пропонує визначити район рейдової перевалки зерна в територіальних водах Румунії

Українська зернова асоціація (УЗА) запропонувала європейським партнерам кроки, які можуть значно покращити логістику українського зерна альтернативними шляхами в рамках ініціативи «Шляхи солідарності» Євросоюзу.

Як повідомила асоціація, відповідні пропозиції озвучив президент УЗА Микола Горбачьов в ході заходу, присвяченого розширенню можливостей транспортування українського зерна, який відбувся в Брюсселі 7 червня 2023 року.

Зокрема, Горбачьов запропонував європейцям дотувати європейських залізничних перевізників для транспортування українського зерна Європою до кінцевих споживачів. Це дозволить з одного боку здешевити логістику і забезпечить меншу вартість українського зерна для європейських споживачів, зокрема зробить її привабливішою для країн Західної Європи, яка традиційно закуповує великі обсяги українського зерна. Водночас це дозволить експортерам запропонувати вищу ціну продажу для українських виробників за рахунок здешевлення логістики.

Також покращенню і здешевленню логістики здатна допомогти уніфікація та стандартизація залізничних перевезень між країнами ЄС, як і розширення пропускної спроможності залізничних переходів.

Ще одним запропонованим кроком є визначення в румунських територіальних водах рейдової перевалки для українських барж із зерном із українських портів Дунаю, де зерно може перевантажуватися на судна Panamax. Це вдвічі збільшить відвантаження зерна з дунайських портів.

Іншими словами, це дозволить значно наростити експорт зерна з України незалежно від функціонування зернового коридору. Україна має подібний досвід перевантаження на cудна Panamax в районі Очакова, і є відповідні судна, які можуть проводити такі операції.

Захід проходив за участі представників Єврокомісії, зокрема керівника групи Транспортних мереж Генерального Директорату мобільності та транспорту Алана Барона, представників європейської зернової асоціації COCERAL, а також профільних асоціацій транспорту та залізничних перевезень.

Источник: https://ports.ua/ukra%d1%97na-proponu%d1%94-viznachiti-rajon-rejdovo%d1%97-perevalki-zerna-v-teritorialnih-vodah-rumuni%d1%97/

Категория: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Просмотров: 60 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]