Главная » 2023 » Июнь » 27 » Україна розробила альтернативний план на випадок припинення зернової ініціативи
07:43
Україна розробила альтернативний план на випадок припинення зернової ініціативи

"План Б" включає розширення пропускної спроможності Дунайського регіону та нарощування можливостей щодо перевалки зернових.

Україна розробила альтернативний план продовження експорту агропродукції у разі припинення роботи зернового коридору, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

Йдеться про низку заходів, що "активно напрацьовуються, які фактично фіналізовані і повинні допомогти безперервно вносити внесок України в міжнародну продовольчу безпеку, забезпечувати експорт".

За словами Висоцького, "план Б" включає розширення пропускної спроможності Дунайського регіону та нарощування можливостей щодо перевалки зернових.

Також продовжується введення в експлуатацію додаткових пунктів пропуску та сухих портів на західному кордоні з Польщею та Румунією.

Незважаючи на складнощі з експортом сільгосппродукції, Мінагрополітики сподівається, що у фінансовому плані показники будуть близькі до минулорічних. Проте говорити про кінцеві ціни поки що рано, адже вони змінюються щодня.

"Нещодавно інформація про несприятливі умови в США вплинула на кукурудзу, ціни на яку пішли вгору. Тому говорити, якими будуть кінцеві ціни на зернові, поки що рано. Вони стануть відомі ближче до вересня, коли закінчиться вегетація в нашій півкулі. з мінімальним відхиленням, але експорт наблизиться до показників попереднього року", - підсумував перший заступник міністра агрополітики.

Нагадаємо, ЦТС писав, що днями в МЗС України висловили впевненість, що в липні рф вийде з зернової угоди. На минулому тижні заступник очільника МЗС росії Сергій Вершинін заявив, що 18 липня стане часом завершення зернової угоди. При цьому він наголосив, що дипломатичне відомство країни-агресора не виключає нових контактів з ООН щодо вивезення зерна.

Напередодні речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що шансів на продовження Чорноморської зернової ініціативи немає.

Зауважимо, що в останні місяці російська сторона максимально саботує роботу зернового коридору, а з початку квітня пропуск суден до портів Великої Одеси або повністю зупинявся, або здійснювалися поодинокі перевірки суден.

В травні кількість суднозаходів до портів Великої Одеси склала лише 40. В цей же час чорноморські порти РФ прийняли в квітні і травні 1059 і 1184 суден відповідно.

Источник: https://cfts.org.ua/news/2023/06/26/ukrana_rozrobila_alternativniy_plan_na_vipadok_pripinennya_zernovo_initsiativi_75486 

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 63 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]