Главная » 2017 » Сентябрь » 8 » В Одесі пройшло засідання Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь - Захід
11:09
В Одесі пройшло засідання Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь - Захід

7 вересня керівники залізниць п’яти країн: України, Ірану, Азербайджану, Грузії та Польщі зібралися на засідання Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршрутку Південь-Захід для підписання протоколу. 

Прект з розвитку маршруту передбачає організацію контейнерних вантажоперевезень з Індії/країн Перської затоки через Іран, Азербайджан, Грузію, Україну, Польшу до країн ЄС і зворотно. Одна із головних переваг  транспортного маршруту Південь - Захід в тому, що доставка втричі швидше, ніж альтернативними маршрутами. Вантажі перебувають в путі дванадцять днів.

Джавід Гурбанов, голова правління «Азербайджанські залізниці», сказав що новий маршрут з"єднує Індію, Пакістан через Іран, Азербайджан, Грузію та Польшу подалі в єпропейську сторону. В цьому коридорі в цілому понад 72 милйона тонн.

Євген Кравцов, в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця», розповів що для України цей маршрут є дуже важливий в умовах втрати транзита та традіційних транзитних ринків на яких була представлена наша країна.

"На сьогоднішній день приблизний вантажообіг між цими регіонами, які ми зараз з'єднуємо, становить 75 мільйонів тонн. Для порівняння, вантажообіг України в рік становить понад 300 мільйонів тонн. Тобто ми говоримо про дуже значних обсягах, які потенційно в якійсь частині можуть перейти на залізничний напрям. За нашими попередніми оцінками, які ми проводили всередині Укрзалізниці, протягом декількох років ми зможемо як мінімум близько 2,5 мільйона тонн залучити на цьому маршруті. З огляду на те що останні роки Україна тільки втрачала транзитні потенціали і потоки, це буде значним проривом в обсягах міжнародних перевезень".

Також він повідомив, що товариство відновлюватиме на цьому маршруті повноцінну роботу двох поромів. В перспективі вже в наступні місяці планується знайти механізм спільно з Грузією та Азербайджаном для  роботи на цьому міжнародному маршруті одного з поромів. Також розвиватиметься залізнична інфраструктура між станціями Поромна та Ізов – це понад 900 км міжнародного маршруту територією України. 

Генеральний директор – голова Ради директорів АТ «Грузинські залізниці» Мамука Бахтадзе розповів, що учасники проекту застосують наскрізні тарифи, що сприятиме залученню додаткових вантажів на міжнародний маршрут.

За словами уповноваженого Правлінням з корпоративних питань АТ «ПКП» Владислава Шчеповськи, учасники проекту популяризуватимуть його серед суб’єктів транспортного ринку, зокрема, вже працює веб-сайт цього маршруту: http://southwest.adyexpress.az/int/ru/home-page-ru/.

Як зазначив заступник міністра, голова правління і президент РАІ Саід  Мохаммад Заде, іранська сторона всіляко сприяє розвитку маршруту та розвиває інфраструктуру всередині країни для цього.

Сторони впевнені, що цей транспортний коридор створить нові робочі місця, буде сприятимуть розвитку промисловості, збільшить торгівлю не тільки між самими країнами, а й між такими економічними майданчиками, як Перська затока, Індія та країни ЄС.

Довідка: 

Маршрут (5311 км.) пролягає через Славкув - Поромну 91364 км), Поромну - Батумі (1050 км), Батумі - Астару (982 км), Астару - Бендер - Аббас (1915 км).

Категория: ЛОГИСТИКА | Просмотров: 376 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]