Главная » 2019 » Ноябрь » 11 » Законопроект “Про внутрішній водний транспорт” №1182-1 пройшов обговорення в Комітеті з питань транспорту – Юлія Клименко
09:41
Законопроект “Про внутрішній водний транспорт” №1182-1 пройшов обговорення в Комітеті з питань транспорту – Юлія Клименко

Про це повідомила Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури. Член Постійної делегації у Парламентська асамблея Організації Чорноморського економічного співробітництва”.

Комітет з питань транспорту Верховної Ради обговорив з керівниками проекту ЄС “Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро” основні питання перевірки на відповідність нормам законодавства ЄС проекту Закону України “Про внутрішній водний транспорт” №1182-1.

“Є багато ідей поліпшення цього законопроекту, зокрема, в державному управлінні ВВТ: розмежувати функції у сфері морського та річкового, створити Раду з питань функціонування ВВТ при Морській адміністрації, скасувати дублючі функцій.

Але «краще – ворог хорошого». Отже, ліпше ухвалити рамковий законопроект до кінця 2019, ніж чекати ще кілька років. Всі інші процедури можна виписати і в підзаконних актах.

Ухвалення такого закону дасть поштовх розвитку річкового транспорту, дозволить отримати кредит на обов’язковий ремонт шлюзів (вартість якого майже 100 млн євро, і ці кошти відсутні в бюджеті), запустити суднобудівництво в Україні та створити додаткові робочі місця українцям.” – повідомила Юлія Клименко.

Источник: https://maritimebusinessnews.com.ua/

Категория: РЕГУЛЯТОРНАЯ ПОЛИТИКА | Просмотров: 268 | Добавил: admins_1 | Теги: #верховна рада | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]