Главная » 2024 » Май » 20 » Спотові ставки на доставку СПГ майже не змінюються
11:17
Спотові ставки на доставку СПГ майже не змінюються

Спотові ставки чартеру для глобального парку транспортних засобів скрапленого природного газу (СПГ) цього тижня залишалися стабільними, тоді як європейські ціни впали порівняно з попереднім тижнем, повідомляє LNG Prime.

Минулого тижня чартерні ставки також майже не змінилися порівняно з попереднім тижнем.

«Цього тижня тарифи на вантажні перевезення в Атлантичному й Тихоокеанському басейнах залишалися стабільними, спотова ставка Spark30S Atlantic зросла на $750 на день — до $42 750 на день, а ставка Spark25S Pacific залишилася без змін на рівні $45 750 на день», — сказав Касім Афган, комерційний аналітик Spark.

«Ставки на вантажні перевезення перебувають у надзвичайно вузькому діапазоні протягом останніх кількох тижнів, залишаючись у межах $2 тис. на день з початку квітня як для Атлантичного, так і для Тихоокеанського басейнів», — сказав він.

У Європі передовий місяць SparkNWE DES LNG знизився порівняно з минулим тижнем.

«Ціна SparkNWE DES LNG на початковий місяць для постачання в червні оцінюється в $9,451/MMBtu і з дисконтом $0,185/MMBtu до TTF», — повідомив Афган.

Він додав, що це зниження ціни DES LNG на $0,097/MMBtu і звуження дисконту для голландського TTF на $0,015/MMBtu.

«За останні 3 місяці дисконт зменшився на 35 центів, оскільки попит на європейську регазифікацію, який обумовлено цим розповсюдженням, зменшився, оскільки американські вантажі тягнуться до Азії через вищі ціни в північно-східній Азії», — зазначив Афган.

Рівні газу в сховищах Європи зросли порівняно з минулим тижнем.

Дані Gas Infrastructure Europe (GIE) показують, що обсяги сховищ газу в ЄС зросли порівняно з минулим тижнем і 15 травня були заповнені на 66,06%.

Станом на 8 травня газосховища були заповнені на 62,94%, а 15 травня минулого року – на 64,07%.

Ціна на вантажі скрапленого природного газу, що доставляються до північно-східної Азії, у четвер на липень встановилася на рівні $11,045/MMBtu, підвищившись порівняно з попереднім тижнем.

JKM на червень встановився на рівні $10,475/MMBtu у п’ятницю минулого тижня й становив $10,469/MMBtu у середу цього тижня.

Державна японська організація металів та енергетичної безпеки (JOGMEC) заявила у звіті на початку цього тижня, що JKM знизився в першій половині минулого тижня через слабкий попит і високі запаси, але збільшився в другій половині тижня через спеку.

Джерело: https://enkorr.ua/uk/news/spotov_stavki_na_dostavku_spg_mayzhe_ne_zmnyuyutsya/259233

Категория: ФРАХТ | Просмотров: 108 | Добавил: admins_1 | Теги: Спот, ставки, чартер | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]