Главная » 2016 » Июнь » 29 » Круглий стіл проекту ЄС: «Виконання Угоди про асоціацію Україна – ЄС в галузі транспорту»
12:03
Круглий стіл проекту ЄС: «Виконання Угоди про асоціацію Україна – ЄС в галузі транспорту»

Відповідно до Угоди про асоціацію, співробітництво в транспортному секторі спрямоване на модернізацію української транспортної галузі та поступове  її наближення до стандартів та підходів ЄС. Це заплановано досягти через зміну національної політики України в даній сфері, що має призвести до відчутних для кожної людини переваг.

Команда експертів проекту технічної допомоги ЄС «Підтримка впровадження транспортної стратегії України» (ПТС) розпочинає ряд заходів по декількох регіонах України з метою підвищення інформованості  суспільства про процеси перетворень в транспортній галузі, пояснення цілей та задач галузі,  а також очікувані результати в рамках виконання Угоди про асоціацію Україна – ЄС у частині, що стосується транспорту.

В рамках проведення запланованих заходів будуть обговорені в режимі відкритого діалогу та у формі інтерактивних презентацій перспективи розвитку транспортної галузі в умовах євроінтеграційних процесів, а також основні параметри виконуваних робіт згідно з міжнародними договорами України, планами адаптації законодавства України до законодавства ЄС та програм допомоги ЄС з інтеграції транспортної системи України до загальноєвропейської мережі.

Експерти проекту ПТС розкажуть про Дорожні карти та Стратегічні плани по видам транспорту, як  інструменти моніторингу виконання планів імплементації директив ЄС у відповідності до умов Угоди про асоціацію Україна – ЄС в сфері транспорту. Експерти також піднімуть найбільш актуальні питання транспортної галузі та перспективи їх вирішення в найближчий час, такі як низький рівень безпеки на транспорті, нерівні умови конкуренції на ринку та непрозорі умови доступу до ринку послуг, низький рівень соціального захисту як користувачів транспортних послуг, так і працівників транспортної галузі, а також корупційні прояви у регуляторній системі та багато іншого.

Захід запланований в м. Чорноморськ проводиться у співпраці з Одеською обласною радою та Одеською обласною державною адміністраціей а також за підтримкою Чорноморського МТП

Дата: 30 червня 2016 року, початок реєстрації о 10.30

Місце проведення:  Чорноморськ, пл. Праці, 4, Портовий клуб ДП «Іллічівський морський торгівельний порт»

Запрошені: пані Теодора Андрєєва – сектор менеджер з транспортної політики Представництва Європейського Союзу в Україні, Анатолій Урбанський, глава Одеської обласної ради (Петровський - голова комісії з транспорту), Сергій Крижанівський, директор Іллічівського МТП, представник мерії м. Чорноморськ.

Також в круглому столі прийматимуть участь представники органів місцевої влади, суспільних організацій та студенти.

До відома: 20 жовтня 2010 р. Кабінет Міністрів України прийняв «Транспортну стратегію України на період до 2020 р.», спрямовану на підтримку сталої та ефективної діяльності транспортного сектору для створення умов для соціально-економічного розвитку країни, підвищення конкурентоспроможності національної економіки та безпеки на транспорті.

Детальнішу інформацію можна отримати у пані Ірини Саідової, експерта проекту ЄС ПТС з питань комунікації та висвітлення, мобільний телефон +380688381818, або email: irina.saidova@cscl.biz або на сайті проекту ПТС за адресою www.transport-ukraine.eu

Категория: КРУГЛЫЕ СТОЛЫ | Просмотров: 530 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]