Главная » 2022 » Февраль » 18

16 лютого 2022 почали діяти обмеження Joint War Committee щодо страхового покриття морських суден, які заходять в українські та російські води Чорного та Азовського морів. Це означає, що такі судна повинні мати додаткове страхове покриття щодо War Risk and War P&I Risk.

Згідно з інформацією брокера Oakeshott Insurance Group (UK), ще неясно, скільки додаткових коштів потрібно буде заплатити судовласникам за додаткове страхування на міжнародному ринку, однак страхова компанія Інгосстрах вже підтвердила готовність надавати таке страхування за 0,02% річної премії. Це подорожчання також відобразиться на вартості страхування вантажів.

... Читать дальше »

Категорія: МИРОВАЯ ЭКОНОМИКА | Переглядів: 155 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-02-18

Міністерство інфраструктури має намір з 1 квітня 2022 року запустити у тестовому режимі електронну товарно-транспортну накладну (е-ТТН), а уже із серпня система працюватиме у повноцінному режимі. Про це повідомила прес-служба МІУ.

Вже зовсім скоро, до 1 березня 2022 року, буде завершено розробку електронного реєстру е-ТТН, а вже з 1 квітня робота системи е-ТТН буде запущена у тестовому режимі. За цей час учасники ринку вантажних перевезень зможуть долучитися до тестування системи е-ТТН, реєструвати та обмінюватися е-ТТН, супровідними документами та коригуючими актами як юридично значущими документами. Це дозволить бізнесу підготуватися до того, що 1 серпня 2022 року використання е-ТТН стане обов&rsqu ... Читать дальше »

Переглядів: 133 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-02-18

Асоціація цифрових контейнерних перевезень (DCSA), BIMCO, FIATA, Міжнародна торгова палата (ICC) та SWIFT заснували Альянс Future International Trade (FIT). Його головним завданням стане прийняття eBL, що має використовуватися як єдиний стандарт у світовій судноплавній галузі.

Мова йде про спрощення торгівлі шляхом обміну цифровими сертифікатами, замість купи паперових документів, як це відбувається досі. За даними DCSA, якщо хоча б половина учасників морських та океанських перевезень застосують eBL, це скоротить витрати на 4 млрд доларів за рік. Однак досі перешкодою для цифровізації залишається несумісність форм документів та навіть різне трактування основних термінів.

... Читать дальше »

Категорія: СУДОХОДСТВО | Переглядів: 142 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-02-18