Главная » 2022 » Апрель » 15

Інститут енергетики UCL в Університетському коледжі Лондона та пов’язана з ним агенція UMAS опублікували звіт про дослідження, проведене на замовлення The Ocean Conservancy. У ньому вказано, що вже до кінця цього десятиліття американський торговий флот може скоротити використання викопного палива мінімум на 40%. Це стане наслідком швидкого переходу на відновлювальні джерела енергії.

Таким чином, судноплавство у США досягне двох важливих цілей: скоротить викиди парникових газів, а також зменшить залежність цілої галузі від постачання нафтопродуктів.

За даними 201 ... Читать дальше »

Категорія: ИННОВАЦИИ И ИНВЕСТИЦИИ | Переглядів: 131 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-04-15

Классификационное общество Американского Бюро Судоходства (ABS) дало принципиальное одобрение японским компаниям KLine и JGC на новую конструкцию корпуса судна-газовоза типа FLNG. Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) и JGC совместно разработали новую концепцию корпуса судна-завода для сжиженного природного газа, в котором будут использоваться резервуары для хранения сжиженного природного газа с существующих СПГ-танкеров. FLNG в основном состоит из корпуса (включая резервуары для хранения СПГ) и надстроечной установки, которая производит, хранит и отгружает СПГ путем сжижения природного газа непосредственно в море. В настоящее время уже реализуется несколько проектов FLNG, в основном в Азии и Африке. Таким образом, новая концепция снижает затраты на строительство корпуса и увеличивает число верфей, которые могут построить такой корпус. ... Читать дальше »

Категорія: ИННОВАЦИИ И ИНВЕСТИЦИИ | Переглядів: 123 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-04-15

Найбільші світові нафтотрейдери мають намір з 15 травня скоротити закупівлю нафти й палива у російських державних нафтових компаній, аби не потрапити під санкції Євросоюзу щодо Росії. Про це повідомляє Reuters.

Хоча Євросоюз не запроваджував заборону на імпорт нафти з РФ, зокрема, через залежність Німеччини від російських енергоресурсів, торговельні компанії збираються обмежити закупівлі в «Роснефті», оскільки прагнуть дотримуватися формулювань щодо санкцій, які покликані обмежити доступ Росії до міжнародної фінансової системи.

Законодавство ЄС робить винят ... Читать дальше »

Категорія: МИРОВАЯ ЭКОНОМИКА | Переглядів: 124 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-04-15