Главная » 2022 » Август » 31

На тлі прогресу в перемовинах про поновлення «ядерної угоди» Іран накопичив суттєві запаси нафти і готовий оперативно постачати їх на європейський ринок танкерами, повідомляє Bloomberg.

За даними аналітичної компанії Kpler, у суднах, які перетворені на «плавучі сховища» і, крім безпосередньо іранського узбережжя, дрейфують поблизу Сігнапуру та берегів Китаю, перебуває близько 100 млн барелів нафти. Вся нафта може швидко вирушити до Європи, як тільки буде знято ембарго на її постачання, що дозволить країнам ЄС забезпечити себе сировиною на тривалий термін.

... Читать дальше »

Категорія: МИРОВАЯ ЭКОНОМИКА | Переглядів: 114 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-08-31

Судовладелец-специалист в сегменте балкерного флота - Taylor Maritime, возглавляемый Эдом Баттери, представил необязывающее предложение в размере $26 за акцию конкурента, котирующегося на биржах Nasdaq и Йоханнесбурга, что создало бы серьезного глобального судовладельца балкеров от типоразмера Handysize вплоть до Ultramax. Предлагаемая сделка структурирована как добровольное общее предложение, состоящее из цены покупки наличными в размере $21 за акцию, которая будет выплачена TMI за каждую предложенную акцию в сочетании со специальным денежным дивидендом от Grindrod в размере $5 на акцию - её существующим акционерам. Grindrod Shipping владеет и управляет диверсифицированным флотом собственных и зафрахтованных балкеров. Бизнес сухогрузных судов, который работает под брендом Island View Shipping (IVS), включает в себя основной флот из 15 ... Читать дальше »

Переглядів: 98 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-08-31

В рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування, за 29 днів роботи зернового коридору з українських портів у Чорному морі вийшли 56 суден, які вивезли більш ніж 1,3 млн тонн агропродукції до 18 країн світу. Про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

У понеділок, 29 серпня, з портів Одеса та Чорноморськ вийшли три судна, якими відправлено 40 тис. тонн пшениці та кукурудзи до портів Єгипту, Румунії та Туреччини. Крім того, до портів Великої Одеси увечері в понеділок зайшли три балкери під завантаження пшениці, соняшника, та кукурудзи.

... Читать дальше »

Категорія: ПОРТЫ. ИНФРАСТУКТУРА | Переглядів: 108 | Додав: admins_1 | Дата: 2022-08-31