Главная » 2018 » Ноябрь » 30 » АМПУ з приватними інвесторами побудують у Миколаївському порту нові потужності з перевалки зернових та модернізують залізничну станцію
21:10
АМПУ з приватними інвесторами побудують у Миколаївському порту нові потужності з перевалки зернових та модернізують залізничну станцію

В Миколаївському морському порту триває реалізація інвестиційного проекту АМПУ з будівництва причалу № 8, в тилу якого приватні інвестори збудують комплекси по перевалці зернових та олії. Ще один інвестиційний проект спрямований на збільшення пропускної здатності станції Миколаїв-Вантажний.

Будівництво нових потужностей з перевалки зернових вантажів та олії у Миколаївському порту планується розмістити у тилу причалу №8. Сам причал буде відбудований АМПУ в рамках виконання зобов’язань підприємства за проектом державно-приватного партнерства. На будівництво та днопоглиблення буде спрямовано 350 млн. грн. Приватні інвестиції складуть ще понад 1,2 млрд. грн.

Приватні інвестори побудують у тилу причалу перевантажувальний комплекс, який зможе перевалювати до 750 тис. тонн рослинних олій на рік, та зерновий комплекс зі сховищем місткістю 96 тис. тонн, склад на 40 тис. тонн, а також інші допоміжні потужності.

«Інвестиційні проекти АМПУ спрямовані на розвиток потенціалу портів Миколаївщини. Ми вкладаємо власні кошти та активно співпрацюємо з портовими операторами й приватним бізнесом. Йдеться про розбудову причальної та тилової інфраструктури нульового та восьмого причалів. Це дозволить збільшити можливості Миколаївського порту по переробці зернових на понад 2 млн. тонн на рік та олії на 750 тис. тонн на рік», - зазначив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс під час робочого візиту до Миколаївського морського порту.

Зараз, згідно з проектом, на причалі №8 вже завершено проведення днопоглиблювальних робіт біля причалу, здійснено контрольні проміри глибин, виконується занурення паль-оболонок під підкранові колії та шпунту в анкерну стінку причалу.

Також, за словами керівника АМПУ, досягнуто домовленість з компанією «Сісайд Термінал» про реконструкцію залізничної станції Миколаїв-Вантажний. Обсяг інвестицій складатиме близько 120 млн грн.

Реалізація цього проекту буде координуватися з «Укрзалізницею» відповідно до інформації про готовність збільшення вантажопотоку, яку мають надати стивідорні компанії, що працюють у порту. Модернізація дозволить збільшити вантажообіг в Миколаївському морському порту до 20 млн тонн на рік за рахунок збільшення пропускної здатності станції Миколаїв-Вантажний. Очікуваний економічний ефект - близько 500 млн грн додаткового доходу, понад 120 млн гривень додаткових відрахувань до державного та місцевих бюджетів, можливість інвестицій у розвиток інфраструктури в розмірі 65 млн грн щорічно.

Источник: пресс-служба АМПУ

Просмотров: 292 | Добавил: admins_1 | Теги: #АМПУ#порт#Николаев#терминал#станци | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]