Главная » 2022 » Май » 13 » Китай у квітні збільшив морський імпорт нафти на 20% — Bloomberg
11:08
Китай у квітні збільшив морський імпорт нафти на 20% — Bloomberg

Імпорт сирої нафти Китаєм у квітні 2022 року досяг тримісячного максимуму за рахунок збільшення морських поставок, ймовірно, російського походження. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Головного митного управління КНР, минулого місяця імпорт нафти збільшився порівняно з попереднім місяцем на 4% — до 43,03 млн тонн, або 10,51 млн барелів на добу.

За словами аналітика Vortexa Ltd Емми Лі, збільшення імпорту, ймовірно, викликано 20-відсотковим стрибком морських постачань з Росії. При цьому неясно, чи були додаткові обсяги куплені до чи після вторгнення Росії в Україну наприкінці лютого. Офіційна розбивка по країнах для імпорту нафти в квітні буде опублікована 20 травня.

Китайські нафтопереробники продовжують купувати російську нафту з морських маршрутів і внутрішніх трубопроводів, незважаючи на посилення санкцій після вторгнення в Україну. Незалежні нафтопереробники купують сорти Urals і ESPO зі знижками. Однак державний гігант PetroChina Co. заявив, що не прагне російських постачань зі знижками і закуповує нафту лише за наявними контрактами.

Источник:https://ports.ua/kitaj-u-kvitni-zbilshiv-morskij-import-nafti-na-20-bloomberg/

Категория: МИРОВАЯ ЭКОНОМИКА | Просмотров: 116 | Добавил: admins_1 | Теги: нафта, Китай | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]