Главная » 2023 » Ноябрь » 12 » Рекордна кількість супертанкерів, що пливуть до берегів США, збільшується
18:37
Рекордна кількість супертанкерів, що пливуть до берегів США, збільшується

Згідно з даними Bloomberg, протягом наступних трьох місяців у порти США прибуде 51 нафтовий танкер. Це найбільший показник принаймні за шість років й на три вищий від рекорду попереднього тижня. Близько 80% суден порожні, що свідчить про те, що вони мають намір забрати вантажі в США.

Зростання кількості кораблів в американському напрямку сталося після того, як цього року експорт сирої нафти зі США зріс до рекорду. Відповідно до щотижневих даних Управління енергетичної інформації, закордонні постачання становили в середньому 4,1 млн барелів на день 9б/д) порівняно з 3,5 млн 2022 року. Це допомогло компенсувати деякі втрати постачань, спричинені обмеженням видобутку Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками.

Прибуток гігантських танкерів, здатних перевозити 2 млн барелів сирої нафти, підскочив минулого місяця частково через підвищення попиту на постачання з Мексиканської затоки США. Згідно з даними Baltic Exchange у Лондоні, вони піднялися вище за $30 тис. на день, найвищого показника з червня.

Раніше цього тижня лондонський судновий брокер EA Gibson заявив, що перенасичення суден також включає судна, які прямують у регіон на спекулятивній основі, без будь-яких бронювань вантажу. Зі слів Світлани Лобачової, головного аналітика фірми, більший зимовий попит може означати вищі прибутки для цих танкерів, коли вони досягнуть США.

Источник: https://enkorr.ua/uk/news/rekordna_klkst_supertankerv_shcho_plivut_do_beregv_ssha_zblshutsya/256927

Категория: МИРОВАЯ ЭКОНОМИКА | Просмотров: 63 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]