Главная » 2020 » Сентябрь » 11 » СЕКТОР КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ДАЄ РЕКОРДНІ ПРИБУТКИ
10:43
СЕКТОР КОНТЕЙНЕРНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ ДАЄ РЕКОРДНІ ПРИБУТКИ

Другий квартал став кращим часом для сфери контейнерних перевезень, починаючи з 2010 року, повідомляє Тhe loadstar. У даному секторі сукупні прибутки досягли 2,7 млрд доларів лише за три місяці.

Дослідження аналітичної агенції SeaIntelligence Consulting показують, що рекордні показники прибутку з’явилися не зважаючи на те, що на низці ліній контейнерних перевезень справи йшли не найкращим чином.

За словами виконавчого директора SeaIntelligence Consulting Алана Мерфі, за останні місяці багато транспортних ліній досить добре зуміли зорієнтуватися у часи невизначеності та отримати більше грошей.

Зростання прибутків найчастіше пояснюється високим попитом, який дав можливість збільшити тарифи за умов зменшення видатків. Як відзначає Мерфі, вперше з 2010 року у другому кварталі усі десять найбільших перевізників опублікували звіти, у яких задекларували прибуток з розрахунку на TEU.

Навіть вічно збитковий піденнокорейський перевізник HMM цього разу залишився в плюсах, відзначає експерт. Найбільшу ж рентабельність продемонстрував Hapag-Lloyd, який заробив на кожному TEU 146,4 долара. Згаданий вище HMM зафіксував 129,1 дол. на TEU, Maersk – 129,9 дол., OOCL – 45,1 дол., Cosco – 58,3 дол. Менше за всіх зароби «Ян Мін» – лише по 18,6 дол. на кожному TEU.

Зараз вся увага представників галузі буде зосереджена на третьому кварталі, говорить Мерфі. Але навряд чи вдасться повторити такі результати, оскільки високі тарифи останніх місяців уже стали об’єктом для гострої критики з боку вантажовідправників.

Источник: https://logist.fm/news/sektor-konteynernih-perevezen-daie-rekordni-pributki

Категория: МИРОВАЯ ЭКОНОМИКА | Просмотров: 188 | Добавил: admins_1 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]